Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Wassenaar

WhatsApp- en andersoortige fraude: Trap er niet in!

21 februari 202248 second read

De politie ontvangt de laatste tijd meerdere meldingen van inwoners over pogingen tot telefonische fraude. Mensen proberen (in het Engels) uit te leggen dat er iets mis is met je BSN nummer. Zij vragen om je BSN nummer of om geld over te maken. ??? ??? ???? ?? ???? ?????? ??! Dit is een vorm van fraude. Maak nooit geld over op basis van een sms bericht of telefoontje maar verbreek de verbinding. 

WhatsApp fraude, trap er niet in!
Je krijgt een appje van je kind. Je krijgt een nieuw telefoonnummer doorgestuurd, omdat haar of zijn mobiel zogenaamd is gestolen. Jouw kind zit in financiele nood! Maar ondertussen appt u met een oplichter….Het is vaak een heel geloofwaardig verhaal waar oplichters mee komen. Bel voor de zekerheid altijd terug om te checken of het werkelijk zo is! 3 afleveringen van de podcast ‘Digitaal Beroofd’ kun je beluisteren op www.veiligheidscoalitie.nl/digitaalberoofd

Meer lezen over het voorkomen van digitale fraude vind je op http://politie.nl/…/whatsapp-fraude-vriend-in…

Tags

FraudePolitie WassenaarTelefonischWassenaarWees alertWhatsapp
Gerelateerde artikelen
Back To Top