Skip to content
Fotocredit: Hospice Wassenaar

Expositie schilderijen Boelen-tweeling ten bate van hospice

22 februari 20222 minute read

Van 28 februari tot en met 31 maart worden in de Galerie van Studio Van der Plas, Langstraat 33 in Wassenaar een tiental schilderijen geëxposeerd van Anton en René Boelen. Deze identieke tweeling werd geboren in 1936 en zijn beide bekende kunstschilders geworden.

Anton is vier jaar geleden overleden en was bekend om zijn abstracte en expressieve interpretaties van bekende dichters. Het is boeiend om te zien hoe hij gedichten op verschillende wijzen interpreteert. Ook schilderde hij sfeervolle landschappen.

Rene, woonachtig in Voorschoten, is bekend om zijn fijnschildertechniek. Hij pas dit toe in niet-alledaagse stillevens in neorealisme, soms surrealisme.

Nicolette, de dochter van Anton heeft onlangs besloten, in samenwerking met René, over te gaan tot verkoop van een aantal van Anton’s schilderijen. Tijdens de expositie in de Galerie van der Plas kunnen geïnteresseerden de werken bezichtigen en kopen. Nicolette en Rene zullen 50% van de opbrengst doneren aan Hospice Wassenaar, welke ook Voorschoten als verzorgingsgebied heeft.

Hospice Wassenaar biedt een bijna-thuis situatie voor ongeneeslijk zieken zonder onderscheid te maken op basis van geloof, politieke overtuiging, leeftijd en/of financiële draagkracht. In Hospice Wassenaar ontvangen de gasten – en hun familie en vrienden – zorg, steun en begrip van de vrijwilligers en professionele medewerkers. Zij beogen zo optimaal mogelijk bij te dragen aan de kwaliteit van leven in de laatste levensfase, gezien vanuit het perspectief van de gast.

Op de Website van Hospice Wassenaar (www.hospicewassenaar.nl) zal in dezelfde periode een veiling georganiseerd worden van diverse andere werken van René Boelen. Ook van deze opbrengst komt de helft ten goede aan het hospice. Keus genoeg dus en bovendien is dit een win-win situatie want u komt in het bezit van oprechte kunst en helpt het Hospice, waar vele vrijwilligers hun liefdevolle werk kunnen blijven doen.

Tijdens de expositie kunt u, voor een zeer vriendelijk bedrag, professionele foto-reproducties, op linnen of ander materiaal, kopen van de schilderijen van René Boelen. In de Galerie is een album met 30-tal afbeeldingen van werken beschikbaar. De medewerkers van Van der Plas kunnen u informeren over de vele mogelijkheden qua
reproductie. Van elke verkochte foto-reproductie draagt de Galerie, € 25.- af aan het Hospice.

Mocht u meer willen weten over de aangeboden schilderijen dan kunt u voor de werken van Anton Boelen contact opnemen met Nicolette van Vliet, tel.: 06 4154 1690. Email: nicolette@vanvliet.to. Of met René Boelen , tel.: 071 562 3660. Email; rene83wass.50@gmail.com

 

Tags

Anton BoelenExpositieGalerieHospice WassenaarRene BoelenStudio Van der PlasWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top