Skip to content

Gemeentesecretaris Oppatja vertrekt bij Wassenaar

23 februari 20222 minute read

Hélène Oppatja wordt per 1 mei 2022 de nieuwe fulltime directeur bij het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis. Het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis is een expertise- en informatiecentrum gevestigd in Den Haag en geeft advies en informatie over genealogie (stamboomonderzoek en familiegeschiedenis). Zie ook www.cgb.nl

Dit betekent dat zij zal stoppen met haar huidige functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Wassenaar. Mevrouw Oppatja vervult deze rol sinds november 2015.

Helene OppatjaHélène Oppatja: “Het afgelopen jaar heb ik mij ingezet voor de ontvlechting van de gemeenschappelijke regeling Werkorganisatie Duivenvoorde naar weer een eigen moderne ambtelijke organisatie voor de gemeente Wassenaar. Deze is per 1 september 2021 van start gegaan. Met veel plezier en maatschappelijke betrokkenheid heb ik mij zeseneenhalf jaar mogen inzetten voor de inwoners en het bestuur van Wassenaar.

Voor mij is het nu tijd geworden om een volgende stap te zetten in mijn carrière. Vanuit mijn Indische roots ben ik de afgelopen jaren actief betrokken geweest bij de geschiedenis van mijn familie uit voormalig Nederlands-Indië in relatie tot die van Nederland. Het vervullen van het directeurschap van het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis past hier dan ook goed bij.

Toch valt het vertrek mij niet gemakkelijk omdat Wassenaar en de bestuurlijk/ambtelijke collega’s mij dierbaar zijn geworden. Ik wil iedereen hartelijk danken voor de samenwerking, inzet en steun in de afgelopen jaren want je komt nergens als je niet gezamenlijk de schouders onder uitdagingen zet.”

Burgemeester Leendert de Lange: “Wassenaar bedankt Hélène Oppatja als gedreven gemeentesecretaris/algemeen directeur voor haar inzet en steun in de afgelopen jaren.

Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontvlechting, ontwikkeling en de opbouw van een compleet nieuwe Wassenaarse ambtelijke organisatie. Op een innemende en creatieve wijze weet zij mensen te verbinden en mee te krijgen in veranderingen om te groeien als moderne opgave gerichte organisatie. Daarbij altijd een scherp oog voor de ontwikkeling van medewerkers en in dienst van het publieke belang voor de inwoners van Wassenaar.

Ik wens Hélène Oppatja heel veel succes met een nieuw hoofdstuk van haar eigen geschiedenis.”

 

Interim-gemeentesecretaris
Wassenaar zal voor nu op zoek gaan naar een interim-gemeentesecretaris die de komende periode de positie kan gaan waarnemen. Dit geeft het bestuur en organisatie de ruimte om na te denken over de verdere vervulling van deze voor de gemeente Wassenaar belangrijke positie.

Tags

GemeenteGemeentesecretarisHelene OppatjaVertrekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top