Skip to content
Fotocredit: PR

Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer vertellen geanimeerd over ‘De Prins van Oranje‘

25 februari 20223 minute read

“We noemen het een sprook, want een sprookje is een te klein woord voor deze voorstelling”, beginnen Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer ons gesprek. Dat gesprek gaat over de komende voorstelling van ‘De Prins van Oranje’ in Theater Warenar. “We hebben niet zo veel kunnen spelen als we hadden gewild”, vertelt Jeroen. ”Een aantal voorstellingen kon in verband met corona niet doorgaan.”

Op andere momenten waren de zalen slechts voor één derde gevuld. Dat was natuurlijk wel heel jammer. Maar de bezoekers waren steeds heel enthousiast en daar gaat het om. Donderdag is het alweer onze laatste voorstelling.“

Dieuwertje en Jeroen kennen elkaar al jaren. In het Sinterklaasjournaal werken ze ook samen. En welk kind kent ze daar niet van? Het programma kreeg onlangs zelfs de Zapp Award toegekend. Een publieksprijs voor het beste jeugdprogramma van het jaar. Dat is een hele grote eer natuurlijk. “Een vriendin van ons, Leoni Jansen, stelde ons voor om samen een theaterproductie te maken,” vertelt Dieuwertje. “Dat hadden we nog nooit samen gedaan. Leoni kwam met een oud Perzisch sprookje, dat ooit was vertaald door Anton Coolen en dat we hebben bewerkt met muziek, liedjes en teksten”, aldus Jeroen. “Zij doet nu de regie.”

‘De Prins van Oranje’ is een voorstelling vol muziek, humor, wisselende dialogen en interactie met het publiek. “Het is allemaal verbeelding en we wisselen steeds van rol”, vertellen de spelers. “Ik zing zelfs een duet met Jeroen”, verklapt Dieuwertje. Over de inhoud van ‘De Prins van Oranje’ lichten ze alvast een tipje van de sluier op. Het gaat over een prinses, die op zoek moet naar een man. De prinses is de heldin in het verhaal.

De zoektocht naar een man brengt heel wat verwikkelingen met zich mee. Zo komt er een kikker in voor en een reus en een taartenbakwedstrijd. Ook is er een grote rol weggelegd voor sinaasappels.

Alle ingrediënten voor een leuke voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. “Want ook vaders en moeders, opa’s en oma’s genieten ervan”, aldus Dieuwertje. Na afloop van de voorstelling kan men ook nog een mooi geïllustreerd luisterboek van ‘De Prins van Oranje’ aanschaffen. Dieuwertje en Jeroen zullen de boeken dan signeren. Voor degenen die er donderdag niet bij kunnen zijn, is het boek te koop in de boekhandel. Maar Dieuwertje en Jeroen hopen natuurlijk, dat donderdag heel veel bezoekers naar de voorstelling zullen komen en dat de zaal in theater Warenar helemaal vol zal zijn.

‘De Prins van Oranje’ is een echte aanrader in de voorjaarsvakantie! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.warenar.nl/programma

 

 

 

Tags

De Prins van OranjeDieuwertje BlokJeroen KramerTheater WarenarvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top