Fotocredit: PR

Doorstart competitie: Blauw-Zwart met 3-0 opzij gezet door Alphia

25 februari 20222 minute read

Blauw-Zwart heeft zich afgelopen zaterdag in Alphen aan den Rijn de les laten lezen door Alphia De hervatting van de competitie pakte voor de Wassenaarders slecht uit. De ploeg van trainer Jos van der Helm keerde met een 3-0 nederlaag terug naar huis na een kille voetbalmiddag.

De mannen van de Lagerberg Verhuisgroep konden geen vuist maken tegen de gedreven en getruukte spelers van Alphia, mede-middenmoter in de derde klasse.
De Blauwen startten in de sterkste opstelling met vrijwel alle vertrouwde gezichten. Daar tegenover trof het een gemotiveerd elftal uit Alphen dat er geen (kunst)gras over liet groeien. Doelgericht trok de thuisploeg ten strijde en al in de tweede minuut knalde de bal tegen de lat boven Blauw Zwart- goalie Azar Ghennem.. De Wassenaarse verdediging had het moeilijk, maar gelukkig was hun keeper bij de les met een aantal degelijke reddingen.

Wat ook al niet hielp was het uitdelen van een aantal slimme overtredinkjes en het gebruik van stevig lichaamsgewicht (afzender Alphen). Bovendien deed de scheidsrechter weinig met de ware epidemie van luid schreeuwend tuimelende Alphenaren. De scheidsrechter viel het onvoldoende op dat de wat timide Blauw-Zwarters bij de meeste kopduels opeens een meter verder in de lucht hingen. Dit leidde tot gemor aan Wassenaarse kant en ruzies met de scheids.

Kort voor de rust maakte Alphia na rommelig verdedigen en moedig optreden van de keeper toch de 1-0. “Je kon erop wachten”, was het commentaar langs de lijn. Het zelfvertrouwen werd nog eens extra aangetast door het met een blessure uitvallen van verdediger Fabian van Bommel.
Met verse krachten Clemens Westgeest en Bram den Hollander en later nog Nick Laponder kon de brigade van de Lagerberg Verhuisgroep het tij niet keren, ondanks het keiharde werken van Dunke Lagerberg, Kim Theil en Iliass Assabban. Direct na rust scoorde Alphia na een flitsende counter een fraaie 2-0.

Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde: bij Blauw-Zwart was het te vaak ‘net niet’ en zodra het vijandelijke strafschopgebied in zicht kwam mislukten de voorzetten van de Blauwen. Ondanks een slotoffensief van de bezoekers pingelden de Alphia- spelers vrij gemakkelijk naar zelfs een 3-0 eindstand.. Je hebt weleens van die wedstrijden dat niks lukt; dit was een schoolvoorbeeld voor Blauw-Zwart.