Skip to content

Hoog Geëerd Publiek!

25 februari 20223 minute read

Op 2 maart is het weer zover: het traditionele lijsttrekkersdebat voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook deze keer georganiseerd door de Vrienden van Wassenaar. We zijn erg blij dat de Coronamaatregelen zijn afgeschaald en dat we bijeen kunnen komen in de Warenar.

Ook ditmaal zal het debat worden voorafgegaan door een politieke markt, waar de 8 politieke partijen u zullen informeren over hun standpunten. Tijdens het daaropvolgend debat zullen de 8 lijsttrekkers de arena betreden om te strijden voor uw stem. Onze dorpsgenoot John Nan zal het debat in goede banen leiden en als een scherpe, rechtvaardige arbiter duidelijkheid afdwingen. De Vrienden hebben gemeend ook dit maal het debat gratis open te stellen voor niet-leden: een cadeau van onze leden aan ons dorp!

Het zal voor velen ongetwijfeld na al die maanden Corona-ellende weer de eerste keer zijn dat een bezoek wordt gebracht aan de Warenar, waar weer de oude ambiance heerst. Toch kunnen wij ons voorstellen dat menigeen nog wat huiverig is om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Geen nood: het debat is ook via ‘streaming’ te volgen; ga daarvoor naar onze website. Dus pantoffels aan, kat op schoot, borrelnootjes en een drankje erbij en laat u overtuigen door een van de dames en heren politici.

Helaas kunt u dan niet reageren op hetgeen gezegd wordt en middels gejuich en gejoel uw instemming of ontstemming betuigen. Daarvoor moet u toch echt naar de zaal komen. Heeft u nu al een vraag, stuur dan een e-mail aan de Vrienden en mogelijk wordt die op 2 maart behandeld. Zo niet: alle vragen worden overhandigd aan de partijen en dan laten wij het aan hen over om u te antwoorden. En mocht u op 2 maart met voorjaarsvakantie zijn, dan kunt u na terugkeer op een moment dat het u schikt het debat terugkijken.

Velen onder u zullen niet precies kunnen vertellen waar de verschillen tussen de partijen zitten. Alle partijen hebben weliswaar lijvige verkiezingsprogramma’s geschreven die op hun websites te vinden zijn, maar het vergt tijd om die allemaal door te ploegen. Dus dat hebben wij voor u gedaan. De Vrienden hebben alle programma’s bestudeerd en per categorie kort opgeschreven wat de partijen ervan vinden. Wij verwijzen daarvoor naar onze verkiezingsnieuwsbrief. De leden ontvangen die per email en niet-leden kunnen de nieuwsbrief raadplegen op onze website. Tijdens de debatavond zullen er ook exemplaren in de Warenar liggen.

Kortom; wij zijn er klaar voor: laat het debat beginnen!

Tags

ColumnVrienden van WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top