Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Wassenaar

Politie pakt winkeldieven en houdt andere verdachte aan na achtervolging

28 februari 20223 minute read

Een 22-jarige man uit Zevenhoven is zaterdagavond aangehouden na een achtervolging door Wassenaar en Katwijk. De bestuurder ging ervandoor nadat hij een stopteken kreeg omdat hij bijzonder rijgedrag vertoonde. Uiteindelijk reed het voertuig in de richting van Katwijk.

Direct werden de collega’s van Politie Basisteam Katwijk en Politie Basisteam Leiden Midden in kennis gesteld. De achtervolging stopte toen het voertuig tot stoppen werd gedwongen. Daarna is de verdachte aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van drugs. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake gevaarlijk rijgedrag (art 5 WVW) en rijden onder invloed.

Winkeldieven opgepakt dankzij alerte voorbijganger

Boeven vangen we samen en onderstaand verhaal is een mooi voorbeeld van hoe belangrijk samenwerking is en hoe u daar allemaal een rol in kunt spelen. Afgelopen donderdag hoorde een oplettende voorbijganger het diefstalalarm van een winkel afgaan en hij zag op hetzelfde moment een man de winkel verlaten. Zijn “politie instinct” vertelde hem dat er iets niet klopte en daarom volgde hij de man. Toen hij de man een auto in zag stappen, maakte hij een foto van het kenteken. Hierna ging hij terug naar de winkel en daar hoorde hij dat er zojuist een diefstal was gepleegd. 112 werd gebeld, en signalement en kenteken werden doorgegeven. Met meerdere eenheden werd er naar de verdachten gezocht, maar de kans was klein dat de verdachten nog in Wassenaar waren.

En toen! Een melding dat het voertuig in Voorschoten was gezien! Collega’s van Politie Basisteam Leiden Zuid zagen het voertuig staan, maar zonder verdachten in de buurt. Wat nu? Een onopvallende eenheid nam positie in en hield het voertuig in het zicht. Niet veel later kwamen beide verdachten weer terug bij hun auto. Ze stapten in en reden verderop een straat in. Daar stapte de bijrijder uit en ging te voet verder. Direct daarna hield een opvallende eenheid de bestuurder staande, de bijrijder werd verderop door de onopvallende eenheid staande gehouden. Het signalement kwam overeen, in de auto werden de gestolen spullen aangetroffen en daarom werden beide verdachten op heterdaad aangehouden!

Zonder de oplettendheid en het optreden van een omstander en de samenwerking met de collega’s van een naastgelegen bureau was de kans op deze aanhouding een stuk kleiner geweest.

En daarom zijn we blij als u bij een verdachte situatie 112 belt, kentekens en signalementen noteert, foto’s en/of video’s maakt en ons aan nuttige informatie helpt, want:
Boeven vangen we samen! 

Bron: Facebook politie Wassenaar

Tags

112AchtervolgingPolitieVerdachteWassenaarWinkeldieven
Gerelateerde artikelen
Back To Top