Skip to content

Wassenaar, dat zijn wij!

28 februari 20222 minute read

Na mijn studie en verschillende banen in Amsterdam, kwam ik in 2012 terug in Wassenaar, het dorp waar ik opgroeide en het fijn heb gehad op de Jozefschool en het Adelbert College. Ik kwam, samen met mijn twee kinderen, terug in een warm bad; andere ouders sloten me gelijk in de groep en we namen deel aan gezellige activiteiten in het dorp. Zo kreeg ik veel meer terug dan dat ik in Amsterdam achterliet.

We hebben het gezellig in het dorp, hebben lieve buren en voelen ons hier gelukkig, veilig en vooral thuis. En dit heb ik vooral te danken aan mijn familie en alle andere lieve mensen in Wassenaar, die je welkom heten, open staan voor nieuwe vriendschappen en tijd en aandacht voor elkaar hebben.

Ik besef me dan ook dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik ben er daarom enorm dankbaar voor. Vandaar dat ik graag iets terug wil doen, ook omdat ik dit alle Wassenaarders gun. Daarom vind ik voorzieningen, cultuur, sport en een goed gevulde activiteitenkalender belangrijk. Ik gun iedereen namelijk het Wassenaar waar je je niet alleen veilig en ondersteunt voelt, maar ook waar je plezier hebt en vrienden maakt.

Laten we hierbij niet onze oudere dorpsgenoten vergeten, want zij zijn vaak niet meer zo mobiel. Zoek ze op, luister naar hun mooie verhalen en heb plezier samen.

Ik sluit dit artikel dan ook graag af met een dankwoord aan mijn buurman Piet van 95 jaar bij wie ik iedere week een kop koffie drink en heerlijke appeltaart eet. Piet deelt niet alleen zijn levenslessen en praktische tips met mij, maar ook hebben we interessante gesprekken over bijvoorbeeld de energietransitie, politiek en de opvoeding van de kinderen. Maar nog waardevoller: we lachen ook samen en zijn na al die kopjes koffie ook echt vrienden aan het worden.

Laten we goed voor elkaar zorgen, soms kan een glimlach of een praatje al voldoende zijn om iemand net dat steuntje in de rug te geven dat zo nodig was. Laten we niet vergeten: Wassenaar, dat zijn wij!

Simone Bijvoet
Kandidaatraadslid
Lokaal Wasenaar, Lijst 3

2

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top