Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Eerste container en beugel geplaats voor het inzamelen van GFT met etensresten bij hoogbouw

1 maart 20222 minute read

Vandaag, dinsdag 1 maart, was wethouder Hubert Schokker aanwezig bij de plaatsing van de eerste minicontainer met beugel die het mogelijk maakt om groente, fruit, tuinafval en etensresten (GFTE) in te zamelen bij hoogbouw in Wassenaar. In totaal worden er 120 van dit soort containers met beugels bij hoogbouwlocaties geplaatst.

Aandacht voor het apart inzamelen van GFT-afval
Samen met inwoners wil de gemeente de hoeveelheid restafval terugdringen. Helaas gooien veel inwoners hun etensresten nog bij het restafval. Dit is zonde want dit afval kan opnieuw als grondstof gebruikt worden. Een van de oplossingen hiervoor is het apart inzamelen van GFT met etensresten bij hoogbouw.

Woningen met een tuin zijn allemaal in het bezit van een GFT (groene) container waar zij het composteerbare afval in kunnen verzamelen samen met de etensresten. Met het plaatsen van de minicontainers en beugels bij de hoogbouw wordt dit nu ook mogelijk bij hoogbouwlocaties.

Gemeente stelt gratis keukenbakje beschikbaar
Om het voor alle inwoners makkelijker te maken om etensresten bij het GFT in te zamelen, stelt de gemeente voor ieder huishouden in Wassenaar een keukenbakje beschikbaar. Het keukenbakje is een compact bakje voor op het aanrecht waar bijvoorbeeld tijdens het koken etensresten in verzameld kunnen worden zodat het vervolgens makkelijker in de GFT container gaat.

Fotobijschrift: Wethouder Hubert Schokker bij de geplaatste container met beugel

 

Tags

AfvalinzamelingBeugelGemeenteGFT-afvalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top