Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

ZeroDiscriminationDay | Ik voel mij thuis in Wassenaar

1 maart 20222 minute read

“Ik ben Jaqueline en ongeveer twee jaar geleden begon ik aan mijn gendertransitie. Op televisie wordt er soms luchtig over gedaan. Maar het is niet niks. Een traject van minimaal drie jaar, een lange wachtlijst, het oordeel van de psycholoog of je wel of niet mag starten, afspraken, pillen en injecties, operaties en laserbehandelingen.

Ik heb het er voor over, omdat de vrouw in mij wil er graag uit wil. Ik wil tonen wie ik echt ben. Mijn partner Loek staat 1000% achter mij. Ik had het onmogelijk alleen kunnen doen. De vriendelijkheid en acceptatie van buren, vrienden en dorpsgenoten helpen ook enorm. Vijf jaar geleden verhuisden wij van Amsterdam naar Wassenaar. De beste keuze ooit! Ik word altijd aangesproken met Jaquline of mevrouw.

Vaak vraagt iemand hoe het gaat. Of we krijgen een kopje koffie of een portie bitterbalen aangeboden, als er weer eens een belangrijke stap is gezet. En soms worden we begroet door mensen die we niet kennen. Ze zeggen dan ‘we vinden het zo geweldig dat je jezelf durft te zijn. En zo is dat. Ik kan hier zijn wie ik ben. En ik voel mij 100% thuis in Wassenaar.” Geef anderen de vrijheid om te zijn wie ze zijn. 

Last van discriminatie? Meld het bij Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding.

Bron: Facebook gemeente Wassenaar

Tags

AcceptatiebewustwordingWassenaarZero Discrimination Day
Gerelateerde artikelen
Back To Top