Skip to content

Lezing en Debatavond met Herman Wijffels

3 maart 202249 second read

Welke wereld geven we door aan de volgende generatie? Hoe zorgen we dat de aarde leefbaar blijft? In Hermans visie hebben sinds de industriële revolutie de “masculiene”, veroverende krachten de overhand gehad. Dat heeft geleid tot een gigantische stijging van de materiële welvaart, maar ook tot verwoesting van de aarde. De mensheid is toe aan een nieuwe fase in zijn ontwikkeling, waarin een evenwicht ontstaat met de “feminiene”, conserverende en verzorgend krachten. Herman zal ook reflecteren op de impact van de pandemie en de oorlog in Oekraïne.

Herman Wijffels is na zijn imposante loopbaan actief geweest als hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht en is nog steeds zeer betrokken bij de voor hem zo belangrijke transitie. Ook daar zal hij over vertellen.

Kaarten €8,50 koffie/thee/wijn inbegrepen via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-corona-crisis-of-kans-165521969667 (scan de QR code) of 070 5114068 of info@pkn-wassenaar.nl. Ook online te volgen via livestream voor tickethouders.

Donderdag 10 maart 2022 aanvang 20.00 uur Messiaskerk te Wassenaar

HermanWijffels

Tags

DebatavondLezingMens en maaatschappijProtestantse Gemeente WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top