Ga naar hoofdinhoud

Blauw-Zwart toont strijdlust

4 maart 20222 minute read

Na het onverwachte verlies van de Lagerberg Verhuisgroep formatie vorige week tegen Alphia, herpakte de ploeg zich thuis tegen FC Oegstgeest formidabel.
Trainer/coach Jos van der Helm wist een verrassende opstelling uit de mouw te schudden waar de tegenstander geen vat op kon krijgen. Einduitslag 2-0, meer dan verdiend!

Onder een prachtig zonnetje, op kunstgras, en met zo’n 200 mensen enthousiast publiek, schoten de Blauwen uit de startblokken resulterend in de eerste van de vele prachtige voorzetten van Illiass Assaban, die ternauwernood werd weggekopt door een Oegstgeest verdediger. Dat resulteerde in een gevaarlijk counter van de tegenstander waarbij de Blauw-Zwart keeper Landry zich blesseerde. Gelukkig kon hij doorspelen en een fantastische wedstrijd keepen.

In de eerste helft bleef Blauw-Zwart tomeloos aanvallen en Oegstgeest achter de feiten aanlopen. Een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Uit een scherp neerdalende voorzet van Illias op links, die door keeper Gijs Jansen onvoldoende werd gekeerd, plofte de bal voor de voeten van de opkomende Clemens Westgeest die geen moeite had om het net te vinden: 1-0!

De counters van Oegstgeest bleven gevaarlijk maar de Blauwe verdediging stond pal onder aanvoering van Dunke Lagerberg, die wederom het gehele middenveld bestreek, en onze verrassende snelle backs Bram den Hollander en Raymond Vosse. Kim Theil moest vanwege een blessure gewisseld worden voor Bastiaan Hendrikse. De eerste helft werd verder zonder noemenswaardige problemen uitgespeeld.

Na de rust schroefde Oegstgeest het tempo wat op waardoor de Lagerberg Verhuisgroep brigade meer kansen kreeg. De scheidsrechter kreeg het wat moeilijker om het snelle spel bij te benen, waardoor overtredingen iets anders werden beoordeeld. Het spel van beide ploegen werd nerveuzer en Oegstgeest trok de wedstrijd meer naar zich toe. Dat resulteerde in hachelijke situaties voor het Blauw-Zwart doel, maar keeper Landry bewees zijn waarde en had menig schot klemvast.

Via een onderschepte bal door Bastiaan Hendrikse, werd onmiddellijk Illias bediend met een vrije loop richting het vijandelijke doel en die liet zich deze kans niet ontnemen en scoorde beheerst de 2-0.

Kort daarop liep Bastiaan tegen zijn tweede gele kaart aan en moest met rood het veld verlaten. Trainer Jos stuurde direct twee verse spelers het vel in: Martin Jasperse en Timo Lubbe voor Ime Raaphorst en Chris Krom. Illias kreeg zijn publiekswissel en Calvin de Jong nam zijn plaats over.

De 10 Blauw-Zwarters bleven vechten en sleepten op karakter zeer verdiend de overwinning binnen.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top