Ga naar hoofdinhoud

De Wassenaarse VVD blijft het groene dorpskarakter versterken

4 maart 20222 minute read

Alle Wassenaarders genieten van onze groene woonomgeving. Wassenaar is mede daardoor de fijnste woongemeente in Zuid-Holland. De Wassenaarse VVD blijft zich hard maken voor het groen.

Afgelopen periode heeft de VVD concrete resultaten geboekt. Vertrekkend raadslid Bernard Menken: “Het onderhoudsniveau van het groen moet op orde blijven. De afgelopen jaren is veel achterstallig onderhoud in de Landgoederen-route weggewerkt. We wonen in een super aantrekkelijke omgeving, waar in de coronaperiode ook veel bezoekers van buiten onze gemeente op af kwamen. Maar we zetten geen hek om ons dorp. Iedereen die iets komt halen of brengen is welkom” stelt Menken. “Zonder Duinrell geen Langstraat. Maar niet iedereen kan of wil deze werkelijkheid onder ogen zien.”

De populariteit van het Wassenaarse groen brengt wel grote verantwoordelijkheden met zich mee. Kandidaat raadslid Manuel Dijkstra (#6) : “De informatievoorziening over de drukte in onze natuurgebieden zoals Meijendel en Wassenaarseslag moet beter. Door bezoekers beter te spreiden vermindert de druk op de gebieden. Daarnaast wil de VVD dat ‘De Horsten’ en ‘De Paauw’ met elkaar verbonden worden voor voetgangers, fietsers en ruiters. Dit kan, door na de opening van de Rijnlandroute, de N44 aan te pakken. Nu doorsnijdt de weg het landschap en dat moet wat ons betreft anders. Door de weg op te waarderen tot een Royal Park Lane kunnen de verschillende ruimtelijke functies in dit gebied elkaar versterken. De Wassenaarse VVD wil, in overleg met provincie en rijk, graag de vervolgstappen zetten.”

De Wassenaarse VVD stelt voor
Manuel Dijkstra (#6): Ik sta voor een politiek die luistert naar inwoners en daar naar handelt. Ik wil me komende jaren inzetten om de kwaliteit van de leefomgeving in ons dorp te vergroten; meer groen, uitstekende voorzieningen, en goede bereikbaarheid. Ik woon sinds 2017 samen met mijn vrouw en een tweeling in het centrum. Met de winkelstraat, zwembad, Warenar, bibliotheek en het onderwijs op loopafstand is het met de prachtige groene omgeving een genot om hier te wonen. Daarnaast genieten wij van het rijke verenigingsleven en de mooie monumenten.

Bernard Menken (#15): Ik heb vier jaar met plezier in de raad mogen dienen en heb gezien hoe complex het besturen van Wassenaar kan zijn. Om de groene Oase in de overvolle Randstad te blijven, moeten we samenwerken met onze partners in de regio. Wassenaar is geen eiland, maar een verantwoordelijk en zelfstandig dorp.

Wassenaar blijft goed, wordt beter.
Stem 16 maart op de grootste lokale partij, de Wassenaarse VVD, lijst 1

20220302 084203

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top