Skip to content
Fotocredit: PR

Run for Rio helpt kinderen Oeganda naar school

4 maart 20222 minute read

Eindelijk was het dan zover. Na bijna 2 jaar lockdown, thuiszitten en weinig doen, mochten ze naar school. Naar hun nieuwe school, de New Horizon Community School. Een school, waarvan de eerste 3 klassen, de toiletten en de waterput al in 2020 werden gebouwd. Het geld was door Run for Rio ingezameld met acties als de LuWaloop. Een loop waarin 18 Wassenaarse hardlopers van Luxemburg naar Wassenaar liepen. Nu eindelijk begin 2022 mogen de kids naar school. Wat een feest!

Wie mogen er naar de nieuwe school
Er was ruim voldoende tijd om leerkrachten te werven, schoolmeubilair te maken en boeken te kopen. Maar er was bijna een tekort aan tijd om de kinderen voor deze eerste 3 klassen te selecteren. Van de 250 aanmeldingen konden maar 120 kinderen in de 3 klassen worden geplaatst. Vele gesprekken vonden plaats. Vele kinderen waren nog nooit naar school geweest. En de kinderen die eerder al les hadden gehad, waren vanwege corona bijna 2 jaar thuis, zonder enige vorm van onderwijs. Er werd vooral gekeken naar leeftijd en naar de mogelijkheden van het kind. Uiteindelijk bleven er 121 kinderen over te verdelen over klas 1, klas 2 en klas 3.

Les voor de ouders
Het ontwerp van de school is bedacht door Piet Buitendijk van Noah’s Ark. Een bevlogen mens met een groot hart , waar altijd ruimte is om kinderen te helpen. Ruimte creëerde Piet ook in en buiten de school. Een school die multifunctioneel is en voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Heel slim verwerkte Piet het woord “community” (gemeenschap) in de naam van de school. Een school voor en door de gemeenschap. En dat gemeenschappelijke trok Piet door in het verzorgen van lessen voor ouders. Zodat zij samen met hun kinderen kunnen optrekken in leren, in cultuur en in het versterken van de leefgemeenschap.

Water
Dankzij de steun van de PKN kerken in Wassenaar kon op het terrein van de school een waterput gerealiseerd worden. Gratis schoon water is een zegen voor de hele gemeenschap. En het gratis water wordt volop gebruikt voor de bouw van de tweede fase (vier lokalen) en de derde fase (vijf lokalen). Voor deze fases is nog veel geld nodig. Help mee om meer kinderen naar school te laten gaan. U kunt uw bijdrage storten op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio.

 

Tags

DoneeractieNew Horizon SchoolOegandaRun for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top