Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Turbulente 5e ronde van het Open Schaakkampioenschap van Wassenaar

4 maart 20222 minute read

De 5e ronde van het “OKW” was een turbulent gebeuren! Niet alleen verloor de koploper, Joop Beijersbergen, van Rachid Schrik en zette Eric van der Marel zijn tegenstander op een fraaie wijze van het bord, maar daarnaast waren er 3 heren zo vriendelijk torens en een dame weg te geven!

Al snel zette Eric Niels Engelen onder druk en na een stormloop van witte pionnen werd een zwarte loper op zijn thuisbasis compleet ingemetseld. Langzaam maar zeker werd Niels hierna van het bord gezet. Koos van Holten kon lang Jinan Shin weerstaan, maar na stukverlies kwam het einde snel in zicht. Michael Claushuis was ook weer van de partij en moest wel bij de les blijven om onze barman, Rob Bergen, aan de kant te zetten.

Bijkomend voordeel hiervan was dat we tenminste weer koffie kregen. Herman de Wind kreeg als eerste een toren cadeau van zijn opponent; Hans Heshusius. Maar in een gelijkstaand eindspel tegen Rogier Potter van Loon overkwam dit ook Arno Luinenburg; Rogierzette een toren op veld a6 en Arno plukte die vrolijk van het bord met zijn loper op veld e2. Het grootste cadeau van de avond kwam op naam van Danny Lim. Deze had maar liefst 5 pionnen gekregen voor een paard, maar in een spannend
slot probeerde Danny met dame en paard de zwarte koning te pakken.

Pardoes wierp hij hierbij zijn tegenstander, Gabor Ellman, een complete dame in de schoot! In een wat rustigere partij wist Jaco Arkesteijn Ronald van Vleuten op de knieën te krijgen en toen restte er nog de lange partij van Rachid en Joop. Al vrij snel kwam de damevleugel van Joop onder druk te staan, maar met een uitgekiend verdedigingsplan leek alles nog in orde te komen. Echter in het loper eindspel was een foutje van Joop fataal en Rachid speelde het netjes uit.

Na al dit geweld en presentjes uitdelen, staan Eric en Rachid op kop met 4 punten uit 5 wedstrijden. Met 3,5 punt volgen Jinan, Arno en Joop. Op 14 maart is de voorlaatste ronde; iedereen is welkom om eens binnen te lopen om de matadors aan het werk te zien!

Voor informatie kunt u ook op de website kijken: www.schaakclub-wassenaar.nl

 

Tags

5e rondeOpen SchaakkampioenschapSchaakclub WassenaarSchakenWassenaar
Back To Top