Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Stichting Nationale Dierenzorg dankbaar voor gulle giften dierenambulance

6 maart 20223 minute read

Op 8 december raakte één van de dierenambulances voor Wassenaar en omgeving total loss. Ineens zaten de medewerkers van Stichting Nationale Dierenzorg, waar de dierenambulance voor onze regio is gestationeerd, met de handen in het haar. “Wij krijgen dagelijks heel veel oproepen over gewonde of zieke dieren,” vertelt directeur Inez de Ligt. ”We zijn 24/7 bereikbaar en met één ambulance redden we het gewoon niet.”

Zieke dieren met de vogelgriep vormen momenteel een extra uitdaging. De medewerkers van de dierenambulance drukken mensen op het hart zieke dieren niet aan te raken. Dat kan de epidemie verder verspreiden. Zelf hebben de medewerkers beschermende kleding aan als ze deze dieren ophalen. “Je kunt een dier met vogelgriep herkennen aan het feit dat hij steeds maar rondjes zwemt of loopt”, vertelt de directeur. “De ambulance moet vanwege het besmettingsgevaar na vervoer van zo’n dier dan ook steeds helemaal ontsmet worden.”

Hulp van alle kanten

Apetrots toont directeur De Ligt vervolgens de nieuwe ambulance. “Op 8 december is er meteen door middel van crowdfunding een actie gestart,” vertelt zij. ”Dat bericht is overal via de pers verspreid. Door initiatieven als een oliebollenactie, ideeën van onze eigen vrijwilligers, diverse fondsen en dankzij ruim 1000 donateurs van het ‘why donate’ platform, was binnen 6 weken genoeg geld bij elkaar voor een nieuwe bus met weinig kilometers op de teller.”

Autobedrijf Van Mossel uit Dordrecht is bovendien zeer welwillend geweest en heeft de dierenambulance met een groot bedrag gesponsord. Maar een nieuwe bus alleen was niet genoeg. Er moest ook nog een nieuw interieur in worden aangebracht. Dat zou nog eens €15.000 kosten. Gelukkig hebben vrijwilligers het interieur van de oude ambulance weer zodanig kunnen herstellen, dat zij die konden overbouwen in de nieuwe. Bovendien schonk de Koninklijke Marechaussee twee veilige honden kennels, die eveneens werden ingebouwd.

Nog geen drie maanden na het total loss van de oude ambulance, rijdt er weer een prachtige nieuwe dierenambulance in de regio Wassenaar. “We zijn er ontzettend blij mee en zijn alle gulle gevers ontzettend dankbaar”, aldus de directeur. 

Vrijwilligers gevraagd

Tot slot hebben de medewerkers van de dierenambulance nog één wens, waarvoor zij graag een oproep doen. “We zitten te springen om vrijwilligers, die in de weekenden en avonden chauffeur willen zijn op de ambulance”, aldus directeur De Ligt. “Wij geven deze vrijwilligers een opleiding van 8 avonden, waarin zij precies leren hoe ze met gewonde of zieke dieren om moeten gaan. Het zou heel fijn zijn als mensen zich op deze wijze voor zieke en gewonde dieren willen inzetten. Ik zou deze mensen dan ook willen vragen zich aan te melden bij ons gezellige team van vrijwilligers bij Stichting Nationale Dierenzorg.“

Lijkt het u leuk om vrijwilliger op de dierenambulance te worden? Neem dan contact op met Nationale Dierenzorg via 070-5179852 of e-mail: info@ndz.nl

 

 

Tags

DankbaarDierenambulanceDierenwelzijnDoneeractieStichting Nationale DierenzorgWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top