Skip to content

Lokaal Wassenaar: U bent de baas

7 maart 20222 minute read

Voor Lokaal Wassenaar telt uw stem niet alleen op 16 maart, maar minstens voor de komende 4 jaar. Het is geen gunst dat we naar u blijven luisteren, het is wat ons betreft een vanzelfsprekendheid. Want goed beschouwd zijn verkiezingen een soort van sollicitatie, waarbij u als kiezer bepaalt wie de baan krijgt. U bent de baas.

En net als bij een gewone sollicitatie, vraagt u aan degene die aangenomen wil worden om goede ideeën en werkbare plannen. Die heeft Lokaal Wassenaar! Op lokaalwassenaar.nl leest u waar wij voor staan wat betreft belangrijke Wassenaarse onderwerpen als veiligheid, voorzieningen, wonen, economie, verkeer of duurzaamheid.

Maar het gaat niet alleen om goede ideeën. Een nieuwe werknemer moet meer in huis hebben, zoals capabel zijn om de baan uit te voeren. Om een goed raadslid te zijn, moet je volgens ons heel goed op de hoogte zijn wat er speelt en grondig alle informatie tot je nemen om met verstand van zaken de juiste beslissingen te kunnen nemen.
Je moet kritisch zijn naar de wethouders – ook die van je eigen partij – en vooral naar gemeentelijke uitgaven, zodat er geen verspillingen of budgetoverschrijdingen plaatsvinden. Alle kandidaats-raadsleden van Lokaal Wassenaar zijn op deze capaciteiten geselecteerd.

Daarnaast wilt u als kiezer geen geruzie in de raad, vriendjespolitiek, verborgen agenda’s en raadsleden, die opeens voor zichzelf beginnen. Een raadslid is ook een goed raadslid als hij of zij kan samenwerken, integer is en verantwoordelijkheid neemt, zoals de zittende raadsleden van Lokaal Wassenaar de afgelopen 4 jaar hebben bewezen.

Maar bovenal realiseert een goed raadslid zich altijd wie hem of haar voor deze functie heeft geselecteerd. Net zoals een werkgever geen carte blanche afgeeft, maar op de hoogte gehouden wil worden, feedback wil kunnen geven en nieuwe zaken wil kunnen aankaarten, zo verwacht een kiezer dat ook te kunnen doen bij raadsleden.

Daarom zijn wij raadsleden van Lokaal Wassenaar elke laatste donderdag van de maand te vinden in café Het Ruime Sop, waar u ons direct kunt aanspreken. Ook staat suggesties@lokaalwassenaar.nl open voor al uw kritische vragen, beschouwende opmerkingen en nuttige feedback. Én zijn wij altijd te vinden bij openbare activiteiten om te zien en te horen wat er bij u leeft.

Zo wordt naar ons idee een gemeente goed bestuurd. Vindt u dat ook? Stem dan 16 maart op Lokaal Wassenaar.

Annemarie de Raad
Kandidaatsraadslid
Lokaal Wassenaar – lijst 3

Annemarie de Raad logo

Tags

GemeenteGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top