Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wethouder Schokker brengt bezoek aan afvalbrengstation Avalex

7 maart 20222 minute read

Wethouder Hubert Schokker bracht samen met Nicolet Dukker (directeur Avalex) op donderdag 3 maart een bezoek aan het afvalbrengstation van Avalex aan de Hogeboomseweg. De wethouder sprak tijdens zijn bezoek zijn waardering uit over de inzet en het goede werk dat de medewerkers hebben verricht in het afgelopen jaar.

Ook 2021 stond in het teken van corona. Veel inwoners zijn ook dat jaar naar de milieustraat gegaan om daar hun afval gescheiden in te leveren. De inspanningen van de medewerkers van de inzameldienst Avalex, de gemeente en vrijwilligersorganisaties zorgen ervoor dat Wassenaar een schoon dorp is én blijft.

Wethouder Schokker: “Twee weken terug ben ik mee geweest met de inzameling van het restvuil. Hierbij zag ik nog veel spullen die eigenlijk niet in de restafvalcontainer horen. Zoals papier, GFT en puin. Als wij met elkaar ons best doen om het afval beter te scheiden, dragen we bij aan een beter milieu én aan de doelstelling van de Rijksoverheid.” 

In 2021:
• Is er in Wassenaar in totaal ruim vijftienduizend ton afval ingezameld;
• Zijn er bijna 35.000 bezoekers geweest op de milieustraat;
• Gaven inwoners Avalex een 7,4 voor hun inspanningen.

Beter scheiden van afval
De komende jaren zet de gemeente erop in om de hoeveel afval dat verbrand wordt, nog verder terug te dringen. Een van de middelen die we daarvoor inzetten is het mogelijk maken van het inzamelen van GFT-afval bij hoogbouwlocaties in Wassenaar. En door het beschikbaar stellen van een GFT-bakje voor in de keuken voor ieder huishouden in Wassenaar. Houd hiervoor uw brievenbus de komende week goed in de gaten!

Tags

AvalexGemeenteWassenaarWerkbezoekWethouder Schokker
Gerelateerde artikelen
Back To Top