Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Frauke Riether

Actie inzameling spullen op 15, 16 en 17 maart voor Oekraïne – Help mee!

8 maart 20222 minute read

Ook Wassenaar komt in actie voor Oekraïne. In de afgelopen week is er contact geweest met de stichting werkgroep De Ruyter uit Rijnsburg. Speciaal voor de actie in Oekraïne werkt deze stichting samen met de stichting Oekroe en de stichting Hands & feets. De drie organisaties werken samen om goederen en materialen in te zamelen voor de noodsituatie in Oekraïne. De stichting werkgroep De Ruyter heeft al 30 jaar projecten in Oekraïne; ieder jaar gaan minimaal 25 opleggers naar Oekraïne.

Vanwege de oorlog en de hoge nood wordt er op dit moment zo veel als mogelijk gereden. De in Wassenaar verzamelde spullen gaan naar Rijnsburg vanwaar Stichting De Ruyter het transport verzorgd. Door de betrouwbare contacten worden alle goederen en materialen op de juiste plek afgeleverd.

Er is dringend behoefte aan warme kleding, dekbedden, rijst, pasta en groenten in blik. Maar ook slaapzakken, kussens, schoenen, dekens, matrassen, verbandmiddelen en jodium zijn hard nodig.

Dit alles gaat niet vanzelf: uw hulp is dringend nodig!
We zijn op zoek naar mensen die op dinsdag 15, woensdag 16 of donderdag 17 maart tijd hebben om te helpen bij de ontvangst, het sorteren, het transport en het sjouwen van alle spullen die gebracht worden. Aan de actie zullen ook meerdere scholen uit Wassenaar meedoen. Leerlingen en ouders worden gevraagd de gevraagde spullen op school te brengen. Alle materialen en goederen komen naar de locatie van de Oude Den Deylschool, wat het centrale ontvangstpunt is.

Meld u aan voor een ochtend, middag, avond of meerdere dagdelen, iedere vorm van hulp is meer dan welkom.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of om u aan te melden, neemt u contact op met Leo Bellekom via telefoonnummer 06 – 43 26 55 00 of mail naar leo.bellekom@ziggo.nl of John Schrader via telefoonnummer 06 – 83 11 44 97 of mail naar jk.schrader@planet.nl.

Meld u aan en doe mee; met elkaar kan en moet de actie slagen!

Tags

GemeenteHelpmeeHulpactieOekraïneStichting Hands & feetsStichting OekroeStichting Werkgroep De RuyterWassenaarWassenaar voor Oekraïne
Gerelateerde artikelen
Back To Top