Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar. Wethouder Hubert Schokker en directeur Blanksma Bouwbedrijf BV de heer Van Gurp.

Succesvolle oplevering innovatieve en duurzame gymzaal

8 maart 20222 minute read

Op maandag 7 maart overhandigde de heer Van Gurp (directeur van Blanksma Bouwbedrijf BV) het energielabel voor de energieneutrale gymzaal aan wethouder Hubert Schokker. Hiermee is de innovatieve en duurzame gymzaal aan de Burmanlaan/Van Groeneveltlaan opgeleverd. Begin mei vindt er een feestelijke opening plaats.

Gymzaal voor de toekomst
De afgelopen maanden is er hard gewerkt door aannemer Blanksma Bouwbedrijf BV. Er leek wat vertraging op te treden toen er door de hevige storm op 17 februari een grote boom tegen het gebouw viel en er enige schade ontstond. Gelukkig was het alleen oppervlakkige schade en heeft de planning geen vertraging opgelopen.

Tijdens de opleverhandeling overhandigde de heer Van Gurp het energielabel voor de gymzaal aan wethouder Schokker. Dit label geeft aan dat het gebouw volgens de berekeningen energieneutraal is. Hiermee is de bouw van de gymzaal voltooid. De komende maanden wordt de gymzaal ingericht. Alle partijen kijken uit naar de feestelijke opening die georganiseerd wordt.

Wethouder Schokker: ‘’Ik ben heel blij dat de gymzaal is opgeleverd. We komen zo steeds dichter bij de opening begin mei. Het is mooi dat de gymzaal zeer duurzaam is en dat dit wordt bevestigd met het overhandigde energielabel. Dit maakt de gymzaal toekomstbestendig en zeer innovatief’’.

Innovatief en duurzaam
In juli 2019 heeft de raad ingestemd met de bouw van een nieuwe gymzaal op de locatie van de Burmanlaan voor de Nutsschool en de St. Jozefschool. Vanaf het begin af aan heeft de gemeente de ambitie gehad om een andere vorm van beweegonderwijs te introduceren. Daarom wordt de gymzaal volledig duurzaam en zeer innovatief: de zaal bevat straks een ‘beweegbox’ waarbij de vloer flexibel indeelbaar is en zo efficiënt voor verschillende sporten gebruikt kan worden. Daarnaast krijgt de zaal een interactieve wandprojectie. De zaal is duurzaam omdat het volledig energieneutraal is. De twee scholen zullen niet als enige gebruik gaan maken van de gymzaal: het is eigendom van de gemeente en zal na schooltijd ook gebruikt worden voor andere activiteiten.

Fotobijschrift: Wethouder Hubert Schokker en directeur Blanksma Bouwbedrijf BV de heer Van Gurp.

Tags

BeweegboxBurmanlaanGemeenteGymzaalOpleveringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top