Skip to content
Fotocredit: Stichting Oekroe

Wassenaar steunt Oekraïne – meld je aan!

8 maart 20222 minute read

Na overleg met de gemeente Wassenaar komt ook Wassenaar in actie voor Oekraïne. In de afgelopen week is er contact geweest met de stichting werkgroep De Ruyter uit Rijnsburg. Speciaal voor de actie in Oekraïne werkt deze stichting samen met de stichting Oekroe en de stichting Hands & feets. De drie organisaties werken samen om goederen en materialen in te zamelen voor de noodsituatie in Oekraïne.

De stichting werkgroep De Ruyter heeft al 30 jaar projecten in Oekraïne; ieder jaar gaan minimaal 25 opleggers naar Oekraïne. Vanwege de oorlog en de hoge nood wordt er op dit moment zo veel als mogelijk gereden. De in Wassenaar verzamelde spullen gaan naar Rijnsburg vanwaar Stichting De Ruyter het transport verzorgd. Door de betrouwbare contacten worden alle goederen en materialen op de juiste plek afgeleverd.

Er is dringend behoefte (ondanks soms andere berichten in de media) aan: warme kleding, dekbedden, rijst, pasta en groenten in blik. Maar ook slaapzakken, kussens, schoenen, dekens, matrassen, verbandmiddelen en jodium zijn hard nodig.

Dit alles gaat niet vanzelf: Uw hulp is dringend nodig!
We zijn op zoek naar mensen die op dinsdag 15, woensdag 16 of donderdag 17 maart (iedere dag van 9.00 tot 21.00 uur) tijd hebben om te helpen bij de ontvangst, het sorteren, het transport en het sjouwen van alle spullen die gebracht worden. Aan de actie zullen ook alle scholen uit Wassenaar meedoen; te weten de St.Jozefschool, St.Jan Baptistschool, Bonifaciusschool, Montessorischool, Nutsschool, Herenwegschool, Bloemcampschool, Kievietschool, Adelbert College, Rijnlands Lyceum en De Amerikaanse School ASH. Aan leerlingen en ouders wordt gevraagd de gevraagde spullen op school te brengen. Alle materialen en goederen komen naar de locatie van de Oude Den Deylschool, wat het centrale ontvangstpunt is. Tevens kunnen wij heel veel (verhuis)dozen gebruiken. Dus breng ook beschikbare lege (verhuis)dozen mee.

Meldt u aan voor een ochtend, middag, avond of meerdere dagdelen, iedere vorm van hulp is meer dan welkom.

Verdere informatie of aanmelden kan bij: Leo Bellekom, tel 06-43265500 of leo.bellekom@ziggo.nl of John Schrader, tel 06-83114497 of jk.schrader@planet.nl Meldt u aan en doe mee; met elkaar kan en moet de actie slagen!

 

Tags

Help meeHulpactieScholenWassenaarWassenaar steunt Oekraïne
Gerelateerde artikelen
Back To Top