Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

André van Herk geëerd met de Wassenaarse zilveren erepenning

9 maart 20223 minute read

Na afloop van het werkbezoek van het college van B&W aan de kringloopwinkel van de Stille Kracht reikt burgemeester Leendert de Lange de zilveren “Erepenning der Gemeente Wassenaar” uit aan André van Herk. Hij ontvangt deze voor zijn talrijke maatschappelijke en sociale verdiensten voor de Wassenaarse gemeenschap en zijn onvermoeibare inzet voor de minder bedeelden. Een vertegenwoordiging van uw redactie is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Oud-directeur van Abbink UTS en eigenaar van Omen Uitvaartzorg in Wassenaar, André van Herk, zet zich al tientallen jaren succesvol in voor zijn geboortedorp.

Dat begon ruim 60 jaar geleden bij zijn favoriete club RKSV Blauw-Zwart. Eerst als diskjockey en later als bestuurder. In 1995 was hij medeoprichter van de Business Club Blauw-Zwart. Als clubvoorzitter (v.a. 2008) heeft hij gezorgd voor een heldere taakverdeling in het bestuur, het renoveren en verduurzamen van het complex en de omvorming van de kantine tot buurthuis van de toekomst.

In 2009 kocht hij samen met Willem Kroon een stuk land in Tanzania, waar de Wassenaarse Kimberley Zandvliet met haar echtgenoot een school heeft neergezet voor kansarme en weeskinderen. Voor hun Stichting Dinkakids (Dutch Initiative Kids Africa) is de heer Van Herk al jaren ambassadeur en o.a. dankzij zijn inzet en netwerk staat er nu een florerende school voor 200 kinderen.

Voor het project ‘Mansveltkade’ startte hij in 2016 met Willem Lely een geslaagd ‘burgerinitiatief’ voor de renovatie van de infrastructuur van het parkeerterrein om de veiligheid en toegankelijkheid van het terrein te verbeteren.

Er zijn nog talrijke andere initiatieven, die als de heer Van Herk ze oppakt, in goud veranderen. Zoals de loods met spullen van de carnavalsvereniging De Deylknotsen te transformeren tot een ideologische kringloopwinkel.

Met zijn ST(H)erk Foundation of wel ‘Stichting De vrienden van André van Herk’, ondersteunt hij instellingen met een algemeen sociaal of ideëel belang.

Burgemeester Leendert de Lange: “Mocht u zich afvragen wat maakt nu een succesvol ondernemer en een gelukkig mens? Vraag André naar zijn 11 leefregels. Eén ervan is: “Deel wat je hebt of het nou om geld,

tijd of contacten gaat, van delen word je rijk. Deze zilveren legpenning is dan ook een grote blijk van waardering voor de jarenlange tomeloze inzet voor de Wassenaarse samenleving. Door keer op keer laat zien dat je voor mensen echt het verschil kunt maken.”

De heer Van Herk ontving in 2004 de gemeentelijke legpenning en drie jaar later een koninklijke onderscheiding. In 2017 kreeg hij als ambassadeur van Bereikbaar Haaglanden in Wassenaar en Den Haag de Oeuvre Award Mobiliteitsmanagement.

VanHerkErepenning

 

 

 

Tags

André van HerkGemeenteWassenaarZilveren erepenning der gemeente Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top