Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Gemeente Wassenaar ondertekent samenwerking met Felyx

10 maart 20223 minute read

Woensdagochtend 9 maart ondertekende wethouder Caroline Klaver-Bouman de samenwerking tussen gemeente Wassenaar en aanbieder van elektrische deelscooters Felyx. Vanaf nu zijn de scooters van Felyx ook in de Wassenaarse straten te vinden en kan iedereen hier gebruik van maken.

Op woensdagochtend 9 maart ondertekende wethouder Klaver-Bouman de samenwerking tussen gemeente Wassenaar en Felyx. Maarten Poot, één van de oprichters van Felyx, was ook aanwezig bij de ondertekening aan de Van Oldenbarneveltweg. Wassenaar wordt toegevoegd aan het deelgebied vanuit Den Haag. Dit betekent dat iedereen die van of naar Wassenaar wil, gebruik kan maken van de duurzame elektrische deelscooters uit Den Haag.

“Persoonlijk ben ik trots dat Felyx nu ook beschikbaar is in mijn geboortedorp Wassenaar. Met het strand, Duinrell, sportclubs, winkels en straks station Voorschoten zijn er veel plekken die ideaal te bereiken zijn met onze elektrische deelscooters”, aldus Maarten Poot.

Caroline Klaver-Bouman: “Het is fijn dat de elektrische deelscooters uit Den Haag ook van en naar Wassenaar kunnen rijden. Zo kan iedereen op een bewuste manier sneller van punt A naar punt B reizen en is er minder CO2- en fijnstofuitstoot in de regio”.

Deelscooters
Elektrische scooters zijn op steeds meer plekken te zien. Scooteraanbieder Felyx heeft contact gezocht met gemeente Wassenaar om haar deelgebied uit te breiden naar Wassenaar. Met een digitale grens wordt bepaald waar gebruikers de scooters kunnen parkeren. Deze grens wordt vooraf afgestemd met Felyx en kan snel worden aangepast wanneer dit nodig is. De deelscooters worden alleen toegestaan in gebieden waar deze goed kunnen worden geparkeerd. Al eerder werd de motie ‘elektrische deelscooters aanbieden en aanwijzen parkeerlocaties’ aangenomen.

Door de deelscooters wordt de verbinding met de regio versterkt en de CO2- en fijnstofuitstoot in Wassenaar gereduceerd. De scooters zijn een goede aanvulling op het openbaar vervoer van Wassenaar en verminderen daarmee de reistijd. Daarnaast is het een aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor de auto, voor met name korte afstanden binnen Wassenaar zelf. Het toelaten van deelscooters sluit aan op het realisatieplan Verkeer (voor het verminderen van interne autoverplaatsingen en het verbeteren van de verkeersveiligheid van de langzame verkeersdeelnemer).

Klantenservice
Iedereen kan de app van Felyx downloaden en een account aanmaken. De app laat zien hoe het gebruik van de deelscooter in zijn werk gaat. Mocht een scooter op een verkeerde plek geparkeerd staan, is er schade aan de scooter of heb je een andere vraag? Dan is de klantenservice van Felyx 24/7 bereikbaar om samen te zoeken naar een oplossing. Daarnaast ontvangen gebruikers bij het aanmaken van een account voorlichting over het juist parkeren van een deelscooter.

Fotobijschrift: Wethouder Caroline Klaver-Bouman met één van de oprichters van Felyx, Maarten Poot.

Tags

AppDeelscootersFelyxGemeenteOvereenkomstWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top