Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

De Schuldige – Sterke Theaterthriller – LAATSTE KANS

11 maart 20222 minute read

Vrijdag 18 maart (20.15 uur) speelt acteur Daniël Boissevain de allerlaatste voorstelling van “De Schuldige” in Theater Warenar. Dat noem je de dernière voorstelling, en dat is net altijd even iets meer bijzonder, net als de première, omdat er vaak meerdere betrokken van de productie aanwezig zijn. Leuk om eens mee te maken toch?

Deze Theaterthriller is gebaseerd op de film Den Skyldige (IFFR 2018) welke internationaal werd bewierookt. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2018. De Nederlandse filmrecensenten onthaalden de film op een sterrenregen. Trouw prees het ijzersterke script. De Volkskrant: ‘een buitengewoon effectieve thriller, maar ook een portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven’. NRC: ‘Bij Den Skyldige hou je 85 minuten lang je adem in’. Nu is dus de laatste voorstelling te zien in Theater Warenar Wassenaar.

“In de bloedstollende theaterthriller “De Schuldige” beantwoordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden.”

“De Schuldige” is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige ons beeld van goed en kwaad.

Publiek dat de film én theatervoorstelling zag, vond de theateruitvoering nog indrukwekkender dan de film, doordat alles zich in één ruimte afspeelt en het verhaal via het geluid bij je binnenkomt. Een echte aanrader dus. Mis het niet. De Schuldige.

Vrijdag 18 maart – 20.15 uur Theater Warenar Wassenaar

Kaarten Online: www.warenar.nl/programma of vanaf een uur voor aanvang aan de kassa in het Theater. Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar

Tags

De SchuldigeTheater WarenarTheaterthrillervoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top