Fotocredit: Coos Hübscher

Wedstrijd van de gemiste kansen in Oudewater

11 maart 20222 minute read

Met een aanzienlijk aantal afwezige basisspelers leverde Blauw-Zwart, ondanks de nederlaag, een verdienstelijke prestatie door het de koploper knap lastig te maken.

Het was een vermakelijke wedstrijd in het zonnige Oudewater. In het eerste kwartier speelde de strijd zich voornamelijk af op het middenveld, terwijl beide verdedigingen hun zaken goed op orde hadden. Maar daarna ging het los en waren er voortdurend spannende momenten in het strafschopgebied. Meestal in het Wassenaarse strafschopgebied, de fysiek sterke tegenstander had de gehele wedstrijd het overwicht, maar de mooiste kansen waren misschien wel voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie. De eerste direct na de verkenningen op het middenveld, na een kwartier spelen. De achterhoede van de gasten tastte mis op een lange bal en Clemens Westgeest ging ongehinderd op de keeper af, maar de overtuiging bij de afronding ontbrak. Zijn inzet was een gemakkelijke prooi voor de doelman.

Vanaf dat moment nam de ploeg uit Oudewater het initiatief en kreeg de Blauw-Zwarte verdediging het heel erg druk. Doelpunten konden eigenlijk niet meer uitblijven en in de 30e minuut en vlak voor rust sloegen de gastheren toe (2-0).

In de tweede helft ongeveer hetzelfde beeld, Oudewater bijna continue op de helft van de Blauw-Zwarten, maar in die tweede helft stond de verdediging van de Lagerberg Verhuisgroep formatie als een huis. Vooral bij vrije trappen en de vele corners werd er adequaat ingegrepen. Onvermijdelijk dat er af en toe toch goede kansen voor de thuisclub ontstonden, maar doelpunten vielen er niet meer. Integendeel, Blauw-Zwart kreeg nog twee prima kansen in het laatste kwartier van de wedstrijd die door Clemens Westgeest en Ilias Assabban niet werden benut.

Met een stuk of zes invallers leek het bij voorbaat een kansloze missie tegen de koploper uit Oudewater, maar als Blauw-Zwart de drie uitstekende kansen had weten te benutten had er zelfs een verrassing in gezeten. Complimenten dus, vooral aan de debutanten, voor wie het een leerzame middag was. Bijna iedereen kwam uiteindelijk aan spelen toe (vijf wissels), alleen 50-jarige reservedoelman Dennis Wolters bleef de hele wedstrijd op de bank. Die hoefde geen ervaring meer op te doen.