Skip to content
Fotocredit: PR

Blootzwemdag Naturistenfederatie in Tikibad gecanceld vanwege bedreigingen

12 maart 202253 second read

Afgelopen donderdagmiddag heeft het Tikibad in Wassenaar NFN Open & Bloot (Naturisten Federatie Nederland) laten weten dat de Blootzwemdag morgen, zondag 13 maart, niet doorgaat. Dit naar aanleiding van een gesprek tussen het Tikibad en de burgemeester. Reden voor de afgelasting is dat Duinrell hiervoor bedreigingen via Facebook heeft ontvangen. Dat zegt een woordvoerder van de Naturistenfederatie.

Dit evenement wordt al tien jaar lang jaarlijks georganiseerd. Vanwege de Corona-pandemie is het evenement al twee keer verplaatst. “Bepaalde groeperingen op Facebook hebben hier klaarblijkelijk lucht van gekregen en hebben Duinrell bedreigd. Hierop is in overleg met de burgemeester van Wassenaar besloten om de Blootzwemdag te annuleren. De veiligheid voor bezoekers kan niet gegarandeerd worden,” aldus de organisatie. 

De organisatie zegt op zoek te gaan naar een nieuwe datum. De afgelasting wordt vanzelfsprekend betreurd. “Het spijt ons dat het zo loopt. Net als bijna 800 zwemmers, hadden we ons verheugd op een mooie zwemdag. We gaan ons best doen om een mooi alternatief te vinden!” De mensen met een ticket zijn persoonlijk per e-mail op de hoogte gesteld.

 

Tags

AfgelastingBedreigingBlootzwemdagDuinrellNFN Open en BlootTikibadWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top