Ga naar hoofdinhoud

CDA-jongerenkandidaat vraagt aandacht voor het startersprobleem (met video)

15 maart 202254 second read

Wassenaarse jongeren worden steeds vaker gedwongen weg te trekken uit Wassenaar. De gemiddelde vierkante meterprijs is in Wassenaar €5982,-.! CDA-kandidaat Sabrina Everard vindt dat het tijd is voor actie!

Het CDA wil zich inzetten voor:

• Een zelfbewoningsplicht bij verkoop van woningen tot 800.000 euro zodat starters en mensen met een middeninkomen geen concurrentie krijgen van beleggers.
• Woningbouwlocaties optimaal benutten voor betaalbare huisvesting voor Wassenaarse jongeren en ouderen: sociale huurwoningen en nieuwe koop- en huurwoningen in de midden categorie.
• Samenwerken met lokale woningcorporaties om nieuwe huurwoningen voor ouderen in de midden categorie met huurprijzen van € 800-1.200 per maand te realiseren om doorstroming te bevorderen.
• Meer voorrang regelen voor Wassenaarders

In Wassenaar zijn veel partijen die claimen “lokaal” te zijn. Uit hun daden in het woonbeleid komt dit totaal niet naar voren. Ze hebben nauwelijks oog voor de huidige situatie op de woningmarkt en laten keer op keer starters in de kou staan. Ze worden wel boos om krijttekeningen die aandacht vragen voor het probleem, maar energie steken in het verhelpen van het startersprobleem, ho maar!

Stem daarom: Lijst 4 CDA.

{youtube}/v_Efkt8gSv0{/youtube}

 

Tags

CDAGemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top