Skip to content

DLW: Het eerste punt voor DLW is binnen, VVD Wassenaar wil de N44 toch ondertunnelen

16 maart 20222 minute read

Op 15 maart 2022, dus de tijdens de 2e verkiezingsdag, presenteren de VVD uit Den Haag, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk een plan om onze regio beter bereikbaar te maken. Aanleiding is het feit dat in 2021 de wegen door de randgemeenten van en naar Den Haag de grootste filewegen waren van Nederland.

Zo presenteren zij het plan om onze gemeenten schoner en groener te maken en zo willen zij voorkomen dat men na het werk veel tijd verliest in de file.
Dat is heel wat anders dan wat wethouder Klaver steeds beweerde en nog steeds beweert. Den Haag wil de N44 niet ondertunnelen maar de lokale afdelingen van de VVD willen dat juist wel.

Welke belang vertegenwoordigt de VVD wethouder en nu lijsttrekker Klaver dan? Op dezelfde dag komt de VVD Wassenaar namelijk met een heel ander bericht. In dit bericht staat dat zij het plan Royal Park Lane / Poort naar de Hollandse Duinen heeft overhandigd aan Mark Harbers, minister voor Infrastructuur en Waterstaat. In dit plan wordt de huidige N44 na openstelling van de Rijnlandroute in 2023 een 50-kilometer weg voor lokaal verkeer.

Caroline Klaver-Bouman: “De N44 is al decennialang een barrière in het landschap. Met de komst van de Rijnland Route ontstaat een directe verbinding tussen de A44 en de A4 en kan de N44 een andere functie krijgen. Een lokale weg met extra ruimte voor fietsers en HOV. Wassenaar is de groene long van de regio”

Lees de tegenstrijdige berichten zelf hier na;

https://wassenaar.vvd.nl/nieuws/49201/vvd-overhandigt-plan-royal-park-lane-aan-minister?s=09

https://voorburgsdagblad.nl/lokaal/vvd-bundelt-de-krachten-voor-aanpak-van-de-filewegen

De twee voor Wassenaarse belangrijkste gezamenlijke afspraken van de 4 VVD-lijsttrekkers uit Rijswijk, Den Haag, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg zijn als volgt samen te vatten:

– Grote wegen zoals de A12 en N44 gaan we ondertunnelen om file en overlast voor de omgeving tegen te gaan.
– Knelpunten op de N14 worden opgelost door kruispunten ongelijkvloers te maken.

Is het kiezersbedrog omdat de VVD Wassenaar de andere afdelingen niet achter zich heeft staan of heeft DLW al voor de verkiezingen een belangrijk punt binnengesleept.

Wij gaan uit van het eerste succes voor DLW in deze raadsperiode. Wij gaan de N44 toch ondertunnelen. Het volgende punt om de overlast van het sluipverkeer aan te pakken gaat ons ook lukken. 30 km op woonerven en toegangscontrole doormiddel van kentekenregistratie. Wie te snel door Wassenaar rijdt is de klos. DLW pakt verkeersoverlast echt aan!.

www.democratischeliberalen.nl

 

Tags

DLWGemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top