Skip to content
Fotocredit: Mirjam Franken

Overweldigende respons op dag 1 van inzameling voor Oekraïne (met video)

16 maart 20222 minute read

Dinsdagochtend om 8 uur brachten initiatiefnemers Leo Bellekom en John Schrader met een team van 4 coördinatoren alles in gereedheid om om 9 uur met het ochtend team van 18 vrijwilligers aan de slag te gaan. Onder de vrijwilligers bevonden zich ook enkele Oekraïnse vrouwen.

Meteen om 9 uur stonden vele mensen bij de Den Deijlschool om hun spullen voor de vluchtelingen af te leveren. Een bijna doorlopende stroom van aanbieders zorgde voor een gigantisch aanbod aan warme kleding, dekbedden, dekens, voedsel en verbandmiddelen. Alles werd in drie lokalen door de vrijwilligers uitgezocht, gesorteerd en verpakt. Dit werd vervolgens door de ‘transport ploeg’ naar drie andere lokalen gebracht, waar het werd opgeslagen.

Honderden dozen en zakken stonden in de middag klaar om vervoerd te worden naar Rijnsburg vanwaar alles met vrachtauto’s naar Oekraïne wordt gebracht zal worden. Dit terwijl de middagploeg van vrijwilligers nog druk aan het sorteren was. Een ondernemer bracht zelfs tientallen splinternieuwe kledingstukken. Het is hartverwarmend om te zien hoe de Wassenaarse bevolking meeleeft met de mensen uit Oekraïne.

Woensdag en donderdag kunnen er ook weer spullen gebracht worden. Uit Oekraïne komen geluiden dat er, naast bovengenoemde zaken, ook veel behoefte is aan matrassen.

{youtube}/Vb9zjTNj5uA{/youtube}

 

 

 

Tags

goederenHulpactieInzamelingVrijwilligersWassenaarWassenaar voor Oekraïne
Gerelateerde artikelen
Back To Top