Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Schaakvereniging Wassenaar

Schaaktafels op Stadhoudersplein

17 maart 20222 minute read

Maandagmiddag, 14 maart vond de officiële ‘opening’ van twee schaaktafels plaats die door de gemeente geplaatst zijn op het Stadhoudersplein. Twee wethouders, Inge Zweerts de Jong van Sport en Caroline Klaver van Economische Zaken hadden de handen ineen geslagen om te zorgen dat deze sportieve activiteit te midden van de winkels op het Stadhoudersplein kon worden gerealiseerd.

Iedereen die zin heeft om eens een partijtje schaak in de buitenlucht te spelen, kan van de schaaktafels gebruik maken. Wie geen eigen stukken heeft, kan tijdens openingstijden een set lenen bij Liens Kadowinkel, gelegen vlakbij de schaaktafels.

Bij de opening waren niet alleen de wethouders aanwezig, maar ook de jeugdkampioen van de Haagse Schaakbond, Noah Ritzerveld, lid van de schaakclub Bobby Fischer, de seniorenkampioen van Wassenaar, Joop Beijersbergen, tevens voorzitter van Sv Wassenaar en Eric van der Marel, voorzitter van Bobby Fischer .

Sv Wassenaar en Bobby Fischer gaan een plan maken voor schaakactiviteiten rond de schaaktafels, op bijvoorbeeld de woensdag- en zaterdagmiddag. Dat zal binnenkort in de lokale media bekend worden gemaakt.

Onderschrift foto: Onder toeziend oog van wethouder Caroline Klaver, wethouder Inge Zweerts de Jong en Joop Beijersbergen denkt Noah Ritzerveld na over de zet die hij tegen Eric van der Marel zal gaan spelen.

Tags

Noah RitzerveldSchaaktafelsSchakenStadhouderspleinWassenaar
Back To Top