Skip to content

Wassenaar schetst staat van de gemeente voor nieuwe raad

17 maart 20222 minute read

Wat heeft Wassenaar in de portemonnee? Wat wordt er gedaan op het gebied van groen? Aan welke verkeersprojecten wordt op het gemeentehuis gewerkt en hoe gaat het eigenlijk met de jeugdzorg? Het ‘overdrachtsdocument’ geeft antwoord op deze en heel veel andere vragen.

De komst van een nieuwe gemeenteraad is ook voor de inwoners van Wassenaar een bijzonder moment. De gemeenteraad werkt onder andere aan de bereikbaarheid, economische ontwikkeling en leefbaarheid van Wassenaar en ze bepalen gezamenlijk de politieke agenda. Na een bestuursperiode van vier jaar is het goed om stil te staan bij wat we als gemeente de afgelopen tijd hebben bereikt. Wassenaar heeft namelijk niet stilgezeten.

Zo heeft de gemeente onder andere een nieuwe kroonbenoemde burgemeester gekregen, heeft de raad afspraken gemaakt over hoe je als inwoner betrokken wordt bij de voorbereiding, vaststelling en evaluatie van gemeentelijk beleid en heeft het callcenter van de gemeente in 2021 ongeveer 25000 telefoontjes behandeld.

Dat doen wij in een overdrachtsdocument. Hier gaan we in op de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen vier jaar en nemen we alvast een voorschot op de toekomst; welke thema’s leven er en wat kan de gemeente aan ontwikkelingen verwachten de komende jaren? Het document geeft, in het bijzonder aan de nieuwe gemeenteraad, een recent overzicht van de gemeentelijke werkzaamheden en van een aantal projecten.

Het stuk is daarmee niet volledig, maar zorgt ervoor dat eenieder eenzelfde beeld heeft. Dit stuk biedt hiermee handvaten aan voor een goed begin van vier jaar gemeenteraad en de onderhandelingen naar een nieuw collegeakkoord.

Tags

GemeenteGemeenteraadOverdrachtsdocumentRaadsperiode 2022-2026Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top