Ga naar hoofdinhoud

Op weg naar 4/5 mei: Twee bijzondere bijeenkomsten in Wassenaar

20 maart 20222 minute read

9 april en 4 mei: Over goed en fout in de oorlog in Wassenaar. In de aanloop naar 4 en 5 mei zijn er in Wassenaar twee bijzondere bijeenkomsten.

Op 9 april in de Bibliotheek van Wassenaar
Na de opening door wethouder Ritske Bloemendaal en de inleiding door Sipke Witteveen van www.steunpuntgastsprekers.nl interviewt journaliste Ellen Klaver 3 auteurs: Lenie Degen, Miloe van Beek en Alies Pegtel.

Bijna 80 jaar na het begin van de Tweede Wereldoorlog worstelen veel families nog met ‘foute’ politieke opvattingen van ouders, grootouders en zelfs overgrootouders. Kinderen van foute ouders werden na de oorlog zelfs in interneringskampen als Westerbork en Vught geplaatst. Daar wordt liever niet over gepraat. Tot het moment dat iemand gaat graven in de familiegeschiedenis en hier een boek over schrijft. Boeken die voor anderen niet echt welkom zijn. Verdere informatie op de site van de Bibliotheek Wassenaar: https://www.obvw.nl/agenda-obvw/auteursmiddag—kinderen-van–foute–ouders-waren-ook-oorlogssla.html

Op 4 mei in de Warenar
In november jl. trad Gregg Nottrot van het NUT in het Nationaal Archief op voor onder andere Prinses Beatrix bij het 40-jubileum van de www.werkgroepherkenning.nl  met zijn voorstelling Graven. Zijn voorstelling heeft een bijzondere band met Wassenaar.
Het is Peter Knijnenburg van de KBO gelukt deze voorstelling naar Wassenaar te halen op 4 mei 2022.

Zie voor meer informatie over Graven: https://www.theaterkrant.nl/recensie/graven/nieuw-utrechts-toneel

Tickets voor 9 april via de site www.obvw.nl

Tickets voor 4 mei via de site: www.warenar.nl (gratis)

Tags

BibliotheekBijeenkomstGravenKinderen van foute oudersTweede WereldoorlogvoorstellingWarenarWassenaar
Back To Top