Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto. Fotocredit: Rik Komor/HGC

HGC Heren 1: Twee wedstrijden, 6 punten

21 maart 20223 minute read

Donderdagavond 10 maart ‘22. H1 Den Bosch HGC: 1 – 3. Na ca 3,5 maand was de winterstop voorbij voor de Heren Hoofdklasse. H1 HGC had wel een paar oefenwedstrijden gespeeld onlangs en goed getraind en was dus geheel klaar voor het eerste treffen tegen Den Bosch. Dat stond op de rol voor zondag 6 maart, maar moest door covid-gevallen bij Den Bosch worden uitgesteld. Jammer want HGC was, mede door een goed teambuilding weekend, geheel klaar voor de strijd.

En met de 19 punten die het team heeft, was het zaak om punten te gaan sprokkelen. Maar dat hadden coach en team zelf natuurlijk ook al bedacht. Paul van Ass was, als altijd, vol vertrouwen en dan moeten de HGC-fans dat ook zijn natuurlijk. En er waren ook in Den Bosch op donderdagavond 10 maart echte fans langs de lijn en menige HGC-er zat achter de Eyecons streaming om de wedstrijd te volgen. Na een eerste treffer van Den Bosch denken de somberen onder ons het ergste, maar niks van dat al: dankzij een heuse “hattrick” van Marco Boltó, dat is dus 3 x scoren!, kon HGC met opgeheven hoofd naar huis: 1 – 3 en werden er 3 punten bijgeteld. Lees voor een uitvoeriger verslag het artikel bij Hockey NL. Klik hier. Op dus naar de zondag.

Zondag 13 maart ‘22

H1 HGC – SCHC: 1 – 0

Een mooie zonnige dag en iedereen vond het fijn om weer eens met z’n allen op de Roggewoning te zijn. De stemming was al goed omdat Dames 1 van Oranje Rood had gewonnen. Toch hing er een wolk boven de aanwezigen. De oorlog en het leed van Oekraïners is iets dat iedereen wel bezig hield. HGC had gezegd dat het voor alle, door elk HGC team gemaakt doelpunt € 10 zou bijdragen aan de Giro 555 actie voor Oekraïne. De ballenjongens bij de H1 wedstrijd hadden 555 op hun jacks. Voor de wedstrijd werd bij de line-up de banner “SPORT for PEACE” getoond en aan alle bezoekers van de H1 wedstrijd was bij de entree gevraagd om vrijwillige donatie te doen. Al met al werd er zo € 2150 opgehaald voor Giro 555. Mooi! Klik hier.

Je denkt dan dat H1 HGC nog in de flow is van de Bossche winst, maar de wedstrijd tegen SCHC was niet erg boeiend en voor het publiek helaas: lelijk en rommelig . HGC kreeg tal van kansen die niet verzilverd werden. Het klinkt wat afgezaagd maar de hoeveelheid aan door HGC genomen strafcorners had wel iets meer mogen opleveren. Dan zegt men al snel, dat SCHC de boel dichtzet, veel scoopt en dat ze een hele goede keeper hebben. Het zal wel. Bij de thuiswedstrijd in Bilthoven in september was HGC al op een 2 – 2 getrakteerd en werden er tegen de verwachting in 2 kostbare punten weggegeven.

Maar goed, een kwartier voor het end is er gekozen voor een strafcornervariant, die SCHC niet zag aankomen en wist Seve van Ass zo de 1 – 0 te noteren. Een kwartier te gaan is nog best veel. Sam van der Ven wist gelukkig een strafcorner door SCHC uit het HGC goal te houden en HGC mocht zichzelf winnaar noemen. Overtuigend was het niet, maar 3 punten waren het wel. En zo staat H1 HGC wel iets beter in de strijd om de play-offs. Het is zaak om nu effectief, vastberaden, iedere keer de kansen te creëren, toe te slaan en te winnen. Maar dát weet coach van Ass ook!

Tags

heren1HGCHockeyWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top