Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Fit in Wassenaar: een gezonde leefstijl voor iedereen!

22 maart 20222 minute read

Iedere Wassenaarder moet de kans krijgen om gezond te leven. Dat vinden de gemeente en een groot aantal andere partijen uit het dorp. Om dat te bereiken hebben zij samen een lokaal preventieakkoord opgesteld. Dit akkoord is inmiddels ondertekend door acht organisaties. Samen zetten zij hun schouders onder de plannen en acties. En ook u kunt meedoen!

Wethouder Inge Zweerts de Jong (wethouder gezondheid en sport): “De afgelopen jaren hebben we gezien hoe belangrijk een goede gezondheid is. Genoeg bewegen, gezonde voeding, minder alcohol en roken en een stevige mentale veerkracht dragen daar aan bij. We moeten er samen voor zorgen dat het makkelijker wordt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen of behouden.”

Fit in Wassenaar: samen werken aan een positieve gezondheid

Het preventieakkoord is ontwikkeld door een bont gezelschap van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Deze kerngroep zette de bril van ‘positieve gezondheid’ op om een plan maken dat niet reageert op klachten en ziekte, maar mensen stimuleert om gezondheidsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Preventie dus.

Kirsten Keij, projectleider van het sport- en preventieakkoord is tevreden over de plannen: “Uiteindelijk wil iedereen het liefst zo lang mogelijk een gezond en vitaal leven leiden. Fysiek, mentaal en sociaal. Soms is het moeilijk om de discipline op te brengen om gezond te leven en ongezonde verleidingen te weerstaan; of maakt een beperking of tegenslag het je lastig. Dan is het fijn als je de juiste informatie, hulp en ondersteuning weet te vinden om toch een gezond leven te leiden.”

Het preventieakkoord sluit aan op het gemeentelijk gezondheidsbeleid en het sportakkoord. Het sport- en preventieakkoord gaan samen verder onder de naam ‘Fit in Wassenaar’.

En nu… Actie!

We vieren de start van Fit in Wassenaar met een bijzondere actie: IkPas, IkSap. Groenteboer Duijs Vers maakt een speciaal Wassenaars fruit- en groentesap. Dit sapje wordt voor een lage prijs verkocht in de kantines van Voetbalvereniging Blauw-Zwart, Handbalvereniging Olympia ’72 en Omni sport vereniging WZK. Zo wordt het makkelijker om eens te kiezen voor een vers sapje, in plaats van een glas bier of wijn.

Meer informatie en meedoen?

Naast deze openingsactie staan er natuurlijk meer activiteiten op de agenda. Op www.FitinWassenaar.nl vindt u de agenda én kunt u een nieuw initiatief aanmelden. We spelen graag in op de behoefte van Wassenaarders en Wassenaarse organisaties, dus uw ideeën worden erg gewaardeerd.

Tags

Fit in WassenaarGemeenteGezondheidIk pas ik sapLokaal preventieakkoordWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top