q Vrijzinnig in Wassenaar: Inspiratie op zondag - Wassenaarders.nl Skip to content
Fotocredit: PR

Vrijzinnig in Wassenaar: Inspiratie op zondag

22 maart 20222 minute read

We zijn weer open! Onze kerkdiensten en activiteiten kunnen zonder restricties weer bezocht worden. U bent van harte welkom!

Zondag 27 maart – kerkdienst met ds. Jan van Aller, geestelijk verzorger bij de politie

Zondag 3 april – Bezinningssamenkomst met publiciste Hester van Hasselt over haar reis door het hedendaags poëzielandschap

Hoe werkt dat: tastend, met een vuistslag of fileermes een wereld openen die ruimer is dan de alledaagse? Hoe raken dichters de werkelijkheid aan, hoe komt de taal tot leven, hoe ontstaat poëzie? In haar boek ‘Een mogelijk begin van veel, 29 dichters aan het werk, doet Hester van Hasselt een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten. Daarvoor sprak zij met dichters als Antjie Krog, Alfred Schaffer, K. Schippers, Eva Gerlach en Radna Fabias. Gesprekken over het schaamteloos gebruik van rijm, ziek worden van een komma en uitrusten in een gedicht. Over klauwen en stinkveren, glimpen van een nieuwe taal en de bodem van je blik. Dichteres Bernke Klein Zandvoort draagt voor uit eigen werk.

BEZINNING DOOR DE WEEK

WOENSDAG 5 APRIL – PAUL VAN TONGEREN – FILOSOOF DES VADERLANDS over zijn boek ‘Het wonder van betekenis’ – Entree €5

‘Ons denken wordt uitgedaagd door het grootste wonder dat er is: dat er betekenis bestaat. Dat wij niet anders kunnen dan betekenis zien, horen, voelen, ruiken, kennen. Die betekenis is er niet zonder ons. Wat zou er überhaupt kunnen zijn zonder ons?’ – Paul van Tongeren 

Lange Kerkdam 46

2242 BW Wassenaar

vrijzinniginwassenaar.nl

Meeluisteren van kerkdiensten kan ook via onze site.

Tags

BijeenkomstenkerkdienstenProgrammaVrijzinnig in WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top