Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

HartvoorWassenaar: Dank!

24 maart 20222 minute read

Wij maken een buiging voor onze kiezers en zeggen dank aan ieder die haar of zijn stem aan HartvoorWassenaar heeft gegeven. U heeft uw stem toevertrouwd om namens u, de komende 4 jaar, in de gemeenteraad te beslissen en te handelen. En we gaan ons best doen uw vertrouwen op de goede wijze in te vullen. We zijn er uiteraard voor alle Wassenaarders.

Mooi rijtje
Het is een mooi rijtje: in 2014 één zetel, in 2018 drie zetels, en dan nu vijf zetels. We hebben jaren gebouwd aan een degelijke, stabiele, lokale partij. Met veel goede mensen die zich willen inzetten voor de Wassenaarders en Wassenaar. Ons belangrijkste doel was en is om een geloofwaardige politiek partij te zijn, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor nu, en voor de toekomst.

Verantwoordelijkheid
HartvoorWassenaar is, samen met de VVD, de grootste partij in de gemeenteraad van Wassenaar. Wij zijn ons er zeer goed van bewust, dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor het bestuur van Wassenaar. En dat betekent dat we ons zullen inzetten om samen met andere partijen het bestuur te vormen. Met partijen, die het eens kunnen worden over de toekomst van Wassenaar.
We hebben niet de alleen zeggenschap. En dat betekent dat we dingen moeten toegeven aan de andere partijen, omdat we er anders niet uitkomen.
Inmiddels hebben we geleerd, dat winnende partijen toch iets meer melk in de pap te brokkelen hebben dan partijen die niet gewonnen hebben. Dat geeft een klein streepje voor. Je hebt niet voor niets gewonnen.

Hoe verder
De uitslag van de verkiezing is dat HartvoorWassenaar en VVD ieder 5 zetels hebben. Samen 10 van de in totaal 21 zetels in de gemeenteraad. Bijna een meerderheid.
Dat geeft HartvoorWassenaar en VVD de verantwoordelijkheid om eerst eens met elkaar te gaan bekijken of ze samen een basis kunnen vormen. Om zo met andere partijen in de raad tot een degelijke meerderheid te komen.

Dat zal niet makkelijk zijn, want de afgelopen vier jaar waren we regelmatig pittige tegenstanders van elkaar. Echter, het verleden is het verleden, en we leven tenslotte in hetzelfde dorp.

Er zijn genoeg punten waar het over eens zijn. Er zijn nogal wat punten waar we het over eens kunnen worden. En er is een aantal punten, die het heel pittig kunnen maken.

We houden u wekelijks op de hoogte.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide. Het klopt

 

 

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top