Ga naar hoofdinhoud

PvdA: daling gestopt, herstel ingezet

24 maart 20222 minute read

Nu de ‘kruitdampen’ zijn opgetrokken en de Wassenaarse kiezer gesproken heeft, gaat politiek Wassenaar weer over tot de orde van de dag. Als PvdA zijn we blij dat een dalende trend in het aantal stemmen sinds 2006 op de PvdA, is gestopt. We hebben een volledig mandaat / zetel al hadden we stiekem gehoopt op een tweede zetel. We zullen ons de komende jaren ten uiterste inspannen om het in ons gestelde vertrouwen waar te maken. En, om te zorgen dat onze ambitie van minimaal 2 zetels over vier jaar wel wordt gehaald.

De Partij van de Arbeid is een partij die onderscheidend wil zijn, die ‘er (echt) toe wil doen’. Meer betaalbare woningen, een duurzaam dorp en het verschil maken voor mensen die dat zo hard nodig hebben. Wat ons grote zorgen baart, en dat is 16 maart jl. weer eens bevestigd, is de betrokkenheid van de Wassenaarse burger. Ondanks dat partijen zo veel als mogelijk van zich hebben laten horen, via diverse media, en laten zien is het aantal Wassenaarders dat is gaan stemmen weer minder geworden. Dit mogen alle Wassenaarse partijen zich aanrekenen. Laten zien waarvoor je staat, met duidelijke- en bovenal realistische standpunten, is wat ons betreft daarvoor essentieel.

Als het gaat om de vorming van een nieuwe coalitie lijkt het wat ons betreft duidelijk dat het aan de twee grootste partijen (VVD en Hart voor Wassenaar) is om te bezien of ze met elkaar en een derde partij een stabiele- en constructieve coalitie kunnen vormen. Als je het vertrouwen van de kiezer in de politiek terug wilt winnen in Wassenaar, politiek serieus neemt en niet als ‘leuk tijdverdrijf’ ziet, dan ligt er bij de 2 grootste partijen van Wassenaar de kans om een nieuwe start te maken. En, een begin kunt maken het vertrouwen bij de Wassenaarse kiezer terug te winnen.

Als PvdA met 1 zetel past ons vanzelfsprekend bescheidenheid. Niettemin zullen we ons progressieve geluid ook de komende jaren laten horen. Onze inzet is met andere progressieve partijen in Wassenaar samen te werken om zoveel als mogelijk te bereiken voor ons mooie dorp. Met én voor elkaar!

Henri van Smirren en Roy Pillen

Foto: Henri van Smirren (l) en Roy Pillen (r), PvdA Wassenaar
PvdA in de lift omhoog

PvdA in de lift

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenIngezondenPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top