Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart toont Januskop

25 maart 20222 minute read

Om de wedstrijd van Blauw-Zwart tegen Aarlanderveen een wedstrijd met twee gezichten te noemen, zou een understatement zijn. De eerste helft een goed en fris voetballend Blauw-Zwart, na de rust een onherkenbare ploeg die geen schim van zich zelf was. Oorzaak? Wie het weet mag het zeggen.

Nadat de bezoekers in de eerste 10 minuten een licht veldoverwicht hadden gooide de Lagerberg Verhuisgroep formatie alle schroom van zich af en nam het heft in handen. Dat resulteerde in de 14e minuut in de openingstreffer van Illiass Assabban, die na een machtige, verre ingooi van Tommy de Jong keeper Egberts kansloos liet: 1-0. De Blauwen bleven hierna kansen creëren, maar dat kleine beetje geluk ontbrak. Een kopbal van Dunke Lagerberg net naast het doel, een vrije trap van Bastiaan Hendriksen werd ternauwernood door een verdediger tot corner verwerkt en een pegel van Tommy scheerde de doellat. Gevolg was dat Blauw-Zwart met een magere voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft een geheel ander beeld. Blauw-Zwart keeper Azar Ghennem was geblesseerd in de kleedkamer achter gebleven en zijn vervanger Landt Njoya moest al in de 2e minuut de bal uit het net halen die uit een scrimmage door veteraan Moussa Kallisse (38 jaar) ingeschoten was.

Aarlanderveen werd sterker en sterker, maar vooralsnog hielden de Blauwen met veel kunst en vliegwerk stand. Sterker nog, de ploeg had op voorsprong kunnen komen als Bram Smit oog in oog met de keeper iets nauwkeuriger gemikt had. Nauwelijks 3 minuten na deze misser was het aan de andere kant wel raak toen aanvoerder Thom Nouwens de 1-2 liet aantekenen. In de slotfase was het dezelfde spelers die vanaf de penaltystip definitief een einde aan alle Blauw-Zwart illusies maakte: 1-3.

In de loop van de wedstrijd bracht trainer Jos van der Helm de youngsters Jeroen Kusse, Ties Kukler en Valentijn Lems in voor de moegestreden Bastiaan Hendriksen, Xander Vredenbregt en Tommy de Jong, waardoor de gemiddelde leeftijd van het Lagerberg Verhuisgroepteam zakte naar precies 22 jaar. Na 95 minuten voetbal floot de jonge, maar uitstekend leidende scheidsrecht Huizinga af. Ondanks het verlies een goede leerschool voor de Wassenaarse jonkies.

Resumerend: de 1e helft gewonnen door de Blauwen, de 2e helft door Aarlanderveen en de 3e helft in de kantine werd gewonnen door de penningmeester.
Dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen Be Fair in Waddinxveen en zaterdag uit tegen Nieuwkoop.