Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart in laatste 15 minuten langszij

26 maart 20222 minute read

Met nog 18 minuten te gaan en een achterstand van 2-0 sloeg de jeugd van Blauw-Zwart toe. De laatste 15 minuten waren de spectaculairste momenten van deze inhaal competitie-avondwedstrijd. De eerste 72 minuten kregen beide partijen een aantal opgelegd kansen. Zo zag Illiass Assabban de bal na een inzet via de binnenkant paal weer het veld inkomen. Doelman Landry Njoya behoedde de Blauwen met een aantal spectaculaire reddingen voor een achterstand. Voor de Blauwen was hij de man van de wedstrijd.

Het venijn zat deze wedstrijd in de staart. In de 65e en 67e minuut zetten de Blauwen de deur wijd open en konden de Waddinxveners simpel naar een 2-0 voorsprong lopen. Het zag er naar uit dat zij met deze voorsprong een gelopen race liepen. In de 72e was het spits Clemens Westgeest, die na één van de vele mega-inworpen van Tommy de Jong, specialiteit in verre inworpen, de bal langs de Be Fair doelverdediger kopte. Na deze aansluitingstreffer waren de Blauwen plotseling los. Het zouteloze partijtje voetbal veranderde in een partij waar de spetters van af vlogen. Niet mooi, maar de inzet en gretigheid waren er weer.

Drie minuten na de aansluitingstreffer viel scheidsrechter Willem Schuitemaker uit met een spierblessure en werd vervangen door de assistent-scheidsrechter van Be Fair, Mathieu Visser. Trainer Jos van der Helm bracht twee jeugdspelers in, Kaj Kronenburg en Qunit van der Ploeg. Het tempo werd nog verder opgevoerd, de jacht naar de gelijkmaker was gestart. Na goed voorbereidend werk van Kaj Kronenburg was het Clemens Wetgeest die de gelijkmaker in de 90e minuut binnenschoot. Met dit gelijkspel mogen beide partijen meer dan tevreden zijn.

Vanmiddag de uitwedstrijd tegen Nieuwkoop. Het zou voor de gemoedrust van de supporters prettig zijn als de spelers van meet af aan de turbo opendraaien en met grote gretigheid knokken om de punten mee naar Wassenaar te nemen. Succes!

Tags

Blauw-ZwartInhaalwedstrijdVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top