Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto. Fotocredit: YMCA Wassenaar

Nieuws van YMCA Wassenaar

28 maart 20222 minute read

In deze bijzondere tijden gebeurt er ook veel bij ons. Vele mooie ontwikkelingen waar wij gelukkig mee zijn. De knutselclubs en houtbewerkingsclub draaien uitstekend met volle bezetting onder leiding van een uitgebreide ploeg van acht man/vrouw. Recent hebben wij een Oekraïense jongen mogen begroeten die met zijn moeder is gevlucht en nu in Wassenaar woont bij een gezin.

We hebben ons aangemeld bij het YMCA Nederland om meer activiteiten te kunnen organiseren voor deze kinderen. Binnenkort start een werkgroep om te onderzoeken wat wij kunnen doen voor deze kinderen uit Oekraïne. Heeft u of hebben anderen hier in Wassenaar al Oekraïense kinderen in huis genomen, meld dit gerust bij ons zodat we kunnen kijken wat voor activiteiten wij kunnen organiseren in ons clubgebouw.

20220327 110835Afgelopen week stond in het teken van Pasen. Er zijn dan ook hele mooie paaskransen gemaakt met de kinderen. Werkstukjes waar de kinderen heel trots op mogen zijn. Inmiddels is ook gestart met de inschrijving voor onze eerste uitgaansdag t.w. Toverland, gepland voor zondag 24 april.

Een attractiepark dat bekend staat om zijn schoonheid, kwaliteit en hele leuke attracties. We hebben aldaar via Business & Events een dagarrangement geboekt. Na ontvangst kunnen we het park de hele dag bezoeken. Dit is inclusief een lunch en het diner. Hiervoor is gereserveerd de locatie Wunderbar. Alles staat gereed als ruim 80 kinderen eraan komen. Iedereen heeft er superveel zin in !!

Afgelopen tijd is de laatste hand gelegd aan de formatie van een nieuwe kampploeg. Een mix van nieuwe en enthousiaste, jonge leiding en ervaren ouders. De groep staat te popelen om de kinderen een fantastische kampweek te bezorgen. Het kamp was dan ook al in januari volgeboekt. Het accent wordt dit jaar gelegd op heel veel plezier en lol.

Maar ook een goede structuur, duidelijkheid en goed en gezond voedsel zijn belangrijk. Denk ook aan snoep zonder kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers. Het thema dit jaar is superhelden. Het kampterrein, het busvervoer, het vervoer van ons kampmateriaal is allemaal gereserveerd. Nunspeet here we come !!

Er zijn de laatste tijd vele verbeteringen doorgevoerd aan het clubgebouw. We hebben tien zonnepanelen laten aanbrengen en zijn van het gas af. Een betere beslissing hadden wij niet kunnen nemen gezien de hoge gasprijzen. En met de zonnige afgelopen maand maart verdíénen wij zelfs aan de teruggegeven elektriciteit. Naar verwachting is deze investering er dan ook heel snel uit.

Tags

ClubnieuwsHoutbewerkingsclubKnutselclubWassenaarYMCA Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top