Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart binnen 10 minuten op onoverbrugbare achterstand

1 april 20222 minute read

Het lijkt wel of de duivel er mee speelde, een eerste helft waarin bijna alles klopte, maar geen doelpunten. De Lagerberg Verhuisgroep brigade speelde vanaf de aftrap gretig, gegroepeerd, via de vleugels, mooie voorzetten, alleen de afmaker ontbrak. De tweede helft herpakte Nieuwkoop zich, waarop de Blauwen geen antwoord hadden. 3 doelpunten binnen 10 minuten. 0-3 verlies dus.

De prima leidende scheidsrechter René Sinke liet precies op tijd aftrappen. Het volgende half uur rolde de ene na de andere aanval richting het doel van Nieuwkoop. De altijd aanwezige trouwe supporters gingen er echt voor zitten/staan. Dit moet toch een mooie overwinning worden? De Nieuwkoopse verdediging kwam danig onder druk te staan en probeerde met lange halen daaronder uit te komen, terwijl Blauw-Zwart met mooi combinatievoetbal de pressie er op hield. En passant gaf Tommy de Jong les in ingooien, die de lengte hadden van een voorzet. Iliass Assaban liet weer een aantal van zijn befaamde voorzetten los.

Blauw-Zwart keeper Landry Njoya had zeer weinig te doen, alleen tegen het einde van de eerste helft moest hij een aantal keren echt in actie komen. Blauw-Zwart had nog steeds het beste van het spel, tot zo’n 15 minuten voor het einde van de eerste helft. De vaart verdween uit de aanvallen, Nieuwkoop kreeg wat meer vat op de wedstrijd, maar van beiden kanten verlangde men duidelijk naar de rust, die met een 0-0 stand inging.

De tweede helft was een heel ander verhaal, Nieuwkoop vond al snel de weg naar het Blauw-Zwart doel hetgeen in de eerste minuut resulteerde in een schot op de paal. Die wake up call werd niet opgepikt door de Blauwen. Na de eerste wissel, Calvin de Jong kwam erin voor de moegestreden Bram den Hollander, ging keeper Landry in de fout door via een uittrap tegen de rug van een tegenstander de bal in het eigen doel te laten belanden (1-0).

Nog geen 2 minuten later lag de bal alweer in het Blauw-Zwart doel via een mooie combinatie van Nieuwkoop: 2-0. Na een paar minuten middels zo’n zelfde combinatie 3-0. Blauw-Zwart was geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft.

Trainer Jos van der Helm trachtte met 4 jeugdspelers het tij nog te keren. Zij lieten zich prima gelden, maar aan de stand konden ze niets meer doen.