Skip to content
Fotocredit: PR

WZK Tri-Teamers gaan voor marathon en ultra

2 april 20223 minute read

Nadat vorig weekend een trouw clubje Tri-Teamers een inhaalwedstrijd van het Zorg & Zekerheid Circuit had gelopen in Lisse, en had kunnen genieten van de kleurige bollenvelden, die in december nooit verschijnen, was het afgelopen zondag 27 maart de beurt aan een aantal marathon- en ultralopers van onze mooie club.

Op Texel waren Marc van der Kaa, Pieter den Edel, Bram de Groot en Niels Lodewijk van de partij voor niet zomaar een wedstrijdje hardlopen maar voor “de Zestig van Texel”, wat betekende een hele ronde over het eiland, waarbij strand, asfalt, bos- en schelpenpaden elkaar afwisselden. Op een zeer uitdagend parcours werd op deze prachtige zonnige zondag door hen gestreden voor wat ze waard waren, ieder met eigen doel, allen fysiek en mentaal 100% geprepareerd. Zonder dit ben je op voorhand al kansloos op een ultra-afstand. Na 30 km besloot Marc de strijd te staken, soms heb je zo’n dag dat het niet wil.

Heel moedig om dan dat besluit te nemen! Niels finishte als debutant op Texel in een geweldige tijd van 6:03:57. Pieter, die zijn 6e finish op Texel mocht noteren, altijd weer geïnspireerd door de ultralegende Jan Knippenberg, deed het deze keer in 6:19:51. Ook Bram finishte en deed dat in 6:43:45. Wat een toppers! De club is trots op jullie!

Een stuk zuidelijker stond een aantal Tri-Team leden goed voorbereid aan de start van de Marathon van Gent. De hele afstand over 42.195 m. werd door maar liefst zes leden gelopen, en ook liep er één Belgische Tri-Team dame de halve. De zon en warmte leken de uitdaging te worden, maar de weergoden beslisten anders: het was een beetje mistig bij de start en de zon wilde er maar niet doorheen komen. De temperatuur bleef dan ook steken op 15 graden.

De uitdaging bleek in hele andere dingen te liggen, namelijk de vele bruggen over de Leie, over de E17, over het spoor etc. De ronde door het voetbalstadion van KAA Gent en de finish in de indoor Atletiek Topsporthal aldaar, waren zeker goedmakers en zorgde voor stralende finishes van allemaal! Door een tweetal wedstrijdarme jaren was het zeker een hele opgave voor iedereen om hier goed voorbereid aan de start te staan.

Het was niet gelukt zonder de nodige begeleiding en hulp van onze trainers die enorm hebben meegeleefd en -gedacht! Er zitten heel wat (vaak gezamenlijke) trainingsuren en -arbeid in en iedereen is dan ook heel blij met het resultaat. Nu is het tijd om even bij te komen en misschien wel na te denken over een nieuw doel. Want, zoals we een spandoek aantroffen in Gent: “Pain is temporary, Pride lasts forever” !

De tijden van deze marathontoppers: Aniek Honsbeek 3:28:18, Myriam Gijsbers 3:44:22, Bas van Staalduinen 3:44:23, Dimitri Schellings 4:05:52; Tineke Haitsma 4:09:52 en Caroline van Weerlee 4:14:22. Lisa Laperre (halve marathon) 1:46.57.

Ook trainen voor een marathon (of op wat bescheidener afstanden zoals 5, of 10 km)? Bij WZK Tri-Team worden jouw plannen werkelijkheid! Kom gratis twee maanden meetrainen. Kijk voor wedstrijdverslagen en informatie op www.tri-team.nl en/of volg ons op de socials @wzktriteam.

fotocollageGentenTexel2022

 

Tags

GentHardlopenTexelWassenaarwedstrijdverslagWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top