Skip to content
Fotocredit: Dierenambulance Den Haag

Dierenambulance start crowdfunding voor warm houden jonge vogels

4 april 20222 minute read

Het jonge-vogelseizoen staat op het punt van beginnen. Dat betekent drukke tijden voor Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ’s Gravenhage en omstreken. Om de kleinste en zwakste vogeltjes voldoende warm te houden, is de stichting een crowdfunding gestart voor zes mini-couveuses voor in hun ambulances.

April en mei zijn de drukste maanden van het jaar als het gaat om het aantal vogeltjes dat de dierenambulance Den Haag ophaalt. Achterin de ambulance kan het erg koud zijn. Dit is nadelig voor de gezondheid van dieren die al ziek of verzwakt zijn. Zeker voor kleine vogels, zoals koolmezen, parkieten en jonge (water)vogels kan dit fataal zijn.

Omdat er meestal maar één chauffeur in de ambulance zit, is het niet veilig om de vogeltjes warm te houden door ze op schoot of onder de trui te houden. Linette Eveleens, van de dierenambulance: “We willen voorkomen dat we vogeltjes onderkoeld afleveren bij dierenartspraktijken of dierenopvangcentra. De aanschaf van deze mini-couveuses zou een enorme verbetering zijn voor het transporteren van de kleinste zieke en verzwakte dieren. Omdat we zes ambulances hebben die in dit drukke seizoen continu op pad zijn, zou het het mooist zijn als iedere ambulance zo’n mini-couveuse krijgt. Maar schrik niet: dat kost zes keer 399 euro, dus bijna 2400 euro bij elkaar.”

Dierenambulance Den Haag vervoert jaarlijk ruim 5000 wilde vogels, 3300 watervogels en ongeveer 750 tamme vogels. Eveleens: “Zij hebben natuurlijk niet allemaal een couveuse nodig, maar stel dat je de kosten toch netjes zou verdelen over alle vogels die we helpen, dan kom je op ruim een kwartje per vogel. Andere kleine diertjes, zoals baby egels of eekhoorns, kunnen natuurlijk ook lekker opwarmen in de couveuse.”

Wil je de dierenambulance helpen? Kijk op https://dierenambulancedenhaag.nl/help-jonge-vogeltjes-warm-houden/ voor meer informatie.

Tags

CrowdfundingDen HaagDierenambulance Den HaagJonge vogelsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top