Skip to content
Fotocredit: DunAatelier

“Montmartre aan zee” in DUNAatelier was geen 1 april-grap

4 april 20222 minute read

Op 1 april kon iedereen zich melden in het DUNAatelier om kans te maken op een professioneel gemaakt portret van zichzelf. Degenen die dachten aan een 1 april-grap hadden het mis…

Want de volgende dag, zaterdag 2 april werden in het DUNAatelier de portretten van twee mannen en een vrouw gemaakt. Zij hadden zich gemeld, ondanks de gezaaide twijfel.

Drie van de portrettisten die mede exposeren in het DUNAatelier tekenden en schilderden in twee en een half uur de portr etten. Alle drie zijn lid van de Katwijkerkring en het Nederlands Portretschap. Dat was aan de resultaten te zien! Ook de andere exposanten: Kris Spinhoven en Alex Verduijn den Boer zijn lid van het Nederlands Portretschap, een vereniging van schilders en beeldhouwers die zich hebben toegelegd op het maken van portretten, al dan niet in opdracht.

Het was een gezellige middag waarin Joanna Quispel (met potlood en aquarel), Irma Braat (met pastel) en Bram Stoof (met potlood) binnen korte tijd de werken maakten. Irma Braat won in 2017 de Nederlandse Portretprijs. Soms was het doodstil en werd er zeer geconcentreerd gewerkt, maar geregeld was er ook tijd voor een praatje. De “zitters” en de andere aanwezigen stonden versteld van wat de drie gratis mee mochten nemen: hun eigen portret.

In het souterrain zijn zeer bijzondere houten beeldjes en houtsnedes van Wendelien Schönfeld te zien, samen met gouaches en olieverf-schilderijen van Theo de Feyter.

De tentoonstelling in het DUNAatelier is nog te zien tot en met 24 april.

Waar: DUNAatelier, Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 2225BB Katw

Tags

DUNAatelierMontmartre aan ZeePortrettenTentoonstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top