Skip to content
Fotocredit: PR

Oorlog is altijd dichterbij dan je denkt

6 april 20222 minute read

Met de oorlog in Oekraïne helder op ons netvlies, worden we weer geconfronteerd met het feit, dat oorlog altijd dichterbij is, dan we denken. Voor ons Nederlanders heeft de tweede wereld oorlog zijn sporen nagelaten. Niet in de laatste plaats bij de Joodse bevolking, maar zeker ook bij vele andere Nederlanders. Daarom herdenken wij ieder jaar op 4 mei diegenen, die het leven lieten in deze oorlog.

Maar niet alleen zij die omkwamen droegen de sporen van de oorlog. Na de oorlog waren vele anderen direct of indirect slachtoffer van de oorlog geworden. Dit jaar organiseert de KBO Wassenaar in dat kader een bijzondere middag ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Bijzonder, omdat de aspecten hierbij vanuit diverse gezichtspunt worden bekeken.

Op deze middag zullen gastsprekers namens het Landelijk Steunpunt WO-II heden, Harry Vogels en echtgenote Lieke van Amstel, vertellen over hun beide opa’s. De ene opa was lid van de NSB en de andere opa zat in het verzet en werd omgebracht in een concentratie kamp. Greg Nottrot van het Nieuw Utrechts Toneel brengt begeleid door pianiste Maxime Snaterse, een aangrijpende voorstelling genaamd ‘Graven’ ten tonele, waarin hij het verleden van zijn oma blootlegt. En het Rijswijks strijdkoor zal liederen uit de oorlogstijd en van het verzet ten gehore brengen.

De middag wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Fonds 1818, het Fonds Wassenaar, de Kracht van Wassenaar, de gemeente Wassenaar en de KBO Wassenaar. Een bijzondere en interessante middag, die u zeker niet wilt missen.

Locatie: De Warenar; de aanvang is om 14.30 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar via kassa@warenar.nl

De toegang en de koffie is gratis. Wees er snel bij.

 

Tags

4 meiDe WarenarGastsprekersGravenMiddagvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top