Skip to content

CDA Wassenaar: Informatieronde belangrijk voor goed bestuur in Wassenaar

7 april 20223 minute read

Een feestelijke ceremonie was het op woensdagavond 30 maart. Nieuwe CDA raadsleden Hubert Schokker en Saskia Ettema-Walkate werden geïnstalleerd in de raadszaal van De Paauw.Extra feestelijk was het, omdat de publieke tribune weer als vanouds open was en vol zat met familieleden en belangstellenden. Vooraf werd in de Prinsessetuin een foto genomen van de nieuwe raad.

 

Maandagavond 28 maart was er een mooie ceremonie om afscheid te nemen van onze CDA (oud) raadsleden. Ronald Everard, fractievoorzitter en Wim Koetsier werden door de burgemeester hartelijk bedankt voor hun bijdrage in de raad de afgelopen vier jaar. Bestuur en de nieuwe fractie danken beiden hartelijk en natuurlijk ook Dymphna Vree, ons commissielid, voor het vele werk dat zij allen hebben gedaan en voor de CDA stempel die zij hebben gedrukt op de bijdragen in de raad en commissie, zoals de bouw van de nieuwe Sporthal en de gymzaal.

Insteek CDA tav de informatieronde: goed bestuur zonder gedoe

De komende weken staan in het teken van de coalitieonderhandelingen voor partijen. Iedere partij zal spreken met informateur Martijn Bolkestein om kenbaar te maken hoe de partijen tegenover een mogelijke coalitie staat. Zo ook het CDA.

Fractievoorzitter Schokker stelt in dit verband: “We constateren dat er twee partijen gewonnen hebben deze verkiezingen, Hart voor Wassenaar en GroenLinks. Daarnaast is de VVD wederom de grootste partij geworden. Het lijkt daarom ook logisch dat er als aftrap moet worden gekeken naar een combinatie van deze twee partijen. Het is belangrijk om programmatisch en inhoudelijk te kijken wat de eventuele knelpunten zijn. Hier moet duidelijkheid over komen.Het CDA vindt het belangrijk dat er sprake is van bestuurlijke rust en goede en constructieve samenwerking tussen de partijen in het college en in de Raad.

We moeten met elkaar proberen om de volwassen bestuursstijl van de afgelopen jaren door te zetten. Het CDA past enige bescheidenheid past gelet op de uitslag. Vanzelfsprekend is het CDA als ervaren bestuurders partij bereid om mee te werken en denken aan een goed bestuur in Wassenaar. We willen zoveel mogelijk van ons programma realiseren voor de inwoners van Wassenaar. We staan voor Wassenaar als een fijn dorp waarin uw stem wordt gehoord. En daar gaan we de komende jaren keihard mee aan de slag”.

Hubert en Saskia gaan werkbezoeken afleggen om Wassenaarse organisaties en inwoners beter te leren kennen. Om te anticiperen op dossiers die op de agenda komen, willen wij u vóóraf spreken. Betrekken van bewoners bij onderwerpen is de kern van hoe wij te werk willen gaan.
Mail ons vooral om een afspraak te maken, zodat wij uw organisatie beterleren kennen! Ook voor vragen of suggesties die u met ons wil delen, maken wij natuurlijk een afspraak met u.

Mail:hschokker@wassenaar.nl of settema@wassenaar.nl.

U kunt Saskia Ettema en Hubert Schokker natuurlijk ook altijd aanspreken in het dorp of op de markt.

Wassenaarders Samen, voor Elkaar!

photocda

 

 

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top