Skip to content

DLW is blij met het verkiezingsresultaat

8 april 20223 minute read

Wij danken alle kiezers voor de steun welke wij persoonlijk en als partij hebben mogen ervaren. Wij hadden op meer gerekend en gehoopt maar wij hebben onze zetel effectief ruim weten te behouden. Een 2e zetel zat er dit keer niet in. Wij staan als lokale partij qua verkiezingsresultaat nog steeds ruim voor de PvdA en fractioneel onder andere partijen zoals D66 en Groen Links die wij bij de vorige verkiezingen ruim voor bleven. Lokale afdelingen van landelijke partijen dus, die net als de PvdA (en anders dan DLW) wel subsidie van de overheid ontvangen. Daarnaast was de afgelopen raadsperiode niet echt makkelijk en dat kwam niet alleen door corona.

Onze fractievoorzitter en onze commissieleden werden met ernstige gebeurtenissen geconfronteerd waardoor niet alle vergaderingen konden worden bijgewoond. Gezien de privacy kunnen wij er niet op ingaan maar onze fractievoorzitter Paulides heeft ingestemd dat wij er als DLW iets over meedelen gezien de laffe artikelen van GroenLinks kandidaat Mark Knevel.

Paulides heeft in 12 jaar tijd 14 van ongeveer 150 raadsvergaderingen gemist, waarvan 8 in de periode 2018-2022. Hij was mantelzorger voor zijn partner maar kreeg ook nog eens zelf begin 2019 de diagnose dat hij ongeneeslijk ziek was. Gelukkig zijn artsen soms net zo incapabel als politici en na 1 jaar bleek er niets aan de hand te zijn met onze fractievoorzitter.

“Evil” Knevil was ooit raadslid bij het CDA maar kreeg in 2018 geen plek op de kandidatenlijst van het CDA. Bij GroenLinks heeft deze gefrustreerde CDA overloper in de aanloop van de recente verkiezingen met een reeks ingezonden artikelen te moeten komen waarbij hij andere kandidaten in een negatief daglicht plaatste. Te zielig voor woorden.

Persoonlijke aanvallen komen steeds vaker voor en dat is jammer. Wij keken nog steeds vol goede moed uit naar de nieuwe raadsformatie maar deze week schreef de fractievoorzitter van Hart voor Wassenaar dat hij 3 opties ziet. Bij de “lokale” coalitie hoopt hij op 2 van de 3 lokale partijen. Dan weten wij wel genoeg en dat is nou niet echt constructief van de heer Hendrickx. Het is geen opmaat voor een stabiel bestuur.

In Wassenaar hebben wij 21 raadsleden. In totaal hebben wij in de periode 2018-2022 30 raadsleden zitting gehad en afgelopen maandag verlieten 14 van de 21 raadsleden de raad. Uiteindelijk zijn er bijna 30 raadsleden in deze periode gekomen en gegaan. Een enorm verloop dus waaruit blijkt dat Wassenaar nog niet echt een stabiel bestuur heeft en een beter bestuur is wel een van onze doelstellingen; DLW voor een beter Wassenaar.

www.democratischeliberalen.nl

 

Tags

Democratische Liberalen WassenaarGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top