Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Coos Hübscher

Pover potje op De Schulpwei

8 april 20222 minute read

De verwachting was niet dat de wedstrijd tussen Blauw-Zwart en VVC een hoog niveau voetbal zou opleveren. De gasten uit Nieuw-Vennep stonden met 2 punten stijf onderaan en de Lagerberg Verhuisgroep formatie was, onder andere door blessures, de laatste weken ook niet in topvorm. Maar het moet toch beter kunnen dan wat de toeschouwers zaterdag kregen voorgeschoteld.

De eerste 20 minuten gebeurde er eigenlijk niets, het was hotseknotsbegoniavoetbal zonder ideeën. Er was bij de Blauw-Zwarten geen aansluiting tussen de linies, regelmatig was het gebied tussen de achterhoede en de voorhoede niemandsland waar geen speler zich waagde, ook die van VVC niet. Ook geen rust aan de bal en gebrek aan zorgvuldigheid bij het passen. Zo kon het gebeuren dat in de 21e minuut een lange bal vanuit de verdediging van de bezoekers, door misgrijpen achterin, ineens door een van de spitsen van de bezoekers uit het niets in het Wassenaarse doel werd geknald (0-1).

In ieder geval werden de Blauw-Zwarten toen wakker en werd er meer druk op het doel van de tegenstander uitgeoefend. In het laatste kwartier voor rust ontstonden er enige kansen op de gelijkmaker. Tweemaal was Bram Smit met kopballen bijna trefzeker, bij de tweede keer na de eerste echt goede aanval van de Blauw-Zwarten. In de 40e minuut was het dan raak. Bij een van de verre inworpen van Tommie de Jong raakte de VVC-verdediging wat in de war en Ilias Assaban profiteerde daarvan door de bal van dichtbij hoog in het doel te schieten (1-1). Dat beloofde wat voor de tweede helft!

Maar dat viel tegen, de Lagerberg Verhuisgroep formatie voetbalde minder slecht dan in de eerste helft, maar nog werd er teveel de lange bal gespeeld en die ballen kwamen dan net niet aan of waren te lastig om onder controle te krijgen. De Blauw-Zwarten waren de tweede helft wel sterker, maar uitgespeelde goede kansen waren er niet, hoogstens drukte voor het doel van VVC waarbij het soms gevaarlijk werd.

Na rust was Kim Theil in het veld gekomen voor Xander Vredebregt en in het laatste kwartier vielen Jeroen Kusse en Sam van Haande inl. Het wijzigde het beeld van deze middag niet.

Het bleef gelijk, tot frustratie van de thuisclub en zeker van Jos van der Helm die zich langs de lijn ook niet heel tevreden toonde. En dan druk ik me heel voorzichtig uit.

 

 

 

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top