q Senioren en Veiligheid: Maak het oplichters niet te gemakkelijk - Wassenaarders.nl Skip to content
Fotocredit: ministerie van Justitie & Veiligheid

Senioren en Veiligheid: Maak het oplichters niet te gemakkelijk

9 april 20222 minute read

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen van hun privégegevens of bezittingen te beroven. Tijdens de coronacrisis zien we bijvoorbeeld oplichters die zich voordoen als verpleger en u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker die even bij u langskomt, omdat u niet naar de bank kunt komen. Iedereen kan slachtoffer worden van dergelijke trucs, ook ouderen.

Daarom hebben het ministerie van Justitie en Veiligheid en zijn partners de handen ineengeslagen om voorlichting te geven over de verschillende methodes van deze oplichters. Op deze website vindt u informatie over de meest voorkomende methodes die criminelen gebruiken. En krijgt u tips om dergelijke oplichting te voorkomen.

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom start de campagne Senioren en Veiligheid. In deze campagne krijgen senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit en wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Met de slogan ‘Maak het ze niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: babbeltrucs, spoofing, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Ook als burger, medewerker, ondernemer, leerling of docent kun je helpen om criminaliteit te voorkomen. Bijvoorbeeld in jouw eigen wijk, maar ook online. Praktische tips over het voorkomen van woninginbraken, overvallen of het beschermen van je smartphone of laptop tegen diefstal of heling. Daarnaast vind je informatie over (aankomende) bijeenkomsten, andere activiteiten en initiatieven. Hou daarom deze website in de gaten!

Tags

BabbeltrucsbewustwordingHulpvraagfraudeMaakhetzeniettegemakkelijkMinisterie van Justitie en VeiligheidOuderenPhishingSpoofingVeiligheidWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top