Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Vier generaties bij ‘The Passion Wassenaar’ – Voorstellingen groot succes

11 april 20222 minute read

Wat een geweldige happening was het in de afgelopen dagen! Meer dan 1000 mensen genoten van de prachtige voorstellingen van The Passion Wassenaar. Praktisch alle voorstellingen waren volledig uitverkocht. Sommige bezoekers kwamen zelfs meerdere keren terug, zo mooi vonden zij het.

Dat de voorstelling ook echt alle generaties aansprak bleek zondagmiddag wel, toen ik er was met mijn kleinzoon van 6, mijn moeder van 95 en mijn jongste dochter. Vier generaties, die allemaal op hun eigen manier onder de indruk waren van wat zij zagen en hoorden. Waar mijn kleinzoon geboeid werd door Jezus, die werd afgevoerd door echte politiemensen van politie Haaglanden en vervolgens opstond uit de dood, waren de volwassenen onder de indruk van het aloude verhaal, de prachtige muziek en de fantastische vertolking van de voor iedereen bekende zangnummers van Ramses Shaffy, Maaike Ouboter en Marco Borsato.

De initiatiefgroep, bestaande uit Rob Bom, Gabrie Lansbergen en Ellen Klaver heeft tegen een stroom van tegenslagen in doorgezet om de productie op de planken te krijgen. Nu kijken zij met gepaste trots naar de productie, die de afgelopen dagen zoveel mensen beroerde. Producer Marcel Woudsma, regisseur Margreet Osinga en muzikaal leider Kees van der Linden hebben er een echte top productie van gemaakt.

Commentaren van de bezoekers als ‘dit had ik echt nooit verwacht’, ‘wat was het prachtig’ en ‘ het geheel is professioneel en tv waardig’, klonken keer op keer. Burgemeester de Lange omschreef de voorstelling als een bijzonder en fantastisch unicum voor Wassenaar. Na de slotvoorstelling sprak hij lovende woorden voor iedereen, die bij de productie betrokken was. Hij prees de vasthoudendheid om de opvoering toch door te zetten en gaf na afloop alle betrokkenen een roos als teken van waardering. Unaniem is het oordeel van de bezoekers dat mensen, die de voorstelling niet bezochten, toch echt iets gemist hebben.

Voor die mensen komt echter een herkansing want Unity TV, onze lokale televisiezender, heeft opnames gemaakt van de totale voorstelling. De uitzending hiervan zal vanaf Goede Vrijdag te zien zijn op het televisiekanaal van Unity of via de website Unity.nu. De uitzending zal steeds herhaald worden tot en met tweede paasdag.

 

 

Tags

4 generatiesPaasverhaalThePassionWassenaarVoorstellingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top